Donderdagavond hebben activisten uit Den Haag het borstbeeld van communistische massamoordenaar Stalin afgeschermd met folie en een waarschuwingsteken tegen besmettelijke stoffen om burgers te waarschuwen uit de buurt te blijven van dit beeld. Daarnaast zijn er honderden folders verspreid in de buurt en onder buurtbewoners.

Het dictatoriale regime van Jozef Stalin kostte miljoenen mensen het leven. Massa’s mensen stierven tijdens (georkestreerde) hongersnoden, politieke tegenstanders werden op grote schaal weggezuiverd en gedeporteerd naar de Goelags. Velen stierven daar onder erbarmelijke omstandigheden. In totaal lopen schattingen van het aantal mensen dat tijdens het bewind van Stalin een onnatuurlijke dood stierf uiteen van 9 miljoen tot 20 miljoen. Vast staat in ieder geval dat miljoenen Joden, Christenen, Duitsers en Russische burgers de dood vonden.

In de Oost Europese gebieden die zo gebloed hebben onder de tirannie van deze dictator zijn alle beelden geruimd en vernietigd. Ook in Rusland zijn al jaren terug bijna alle beelden van Stalin verwijderd uit de openbare ruimte. In het westen is dit echter lang niet altijd het geval, zo getuigt een groot borstbeeld van deze massamoordenaar in Den Haag. Tegen de stroom in laat de hoofdstad van het internationale recht, Den Haag, dit beeld staan in de publieke ruimte.

Officieel is het borstbeeld bedoeld als ‘kunst’ en als anti Stalin statement. Maar daar is niks van op te merken bij het bekijken van dit beeld. Wat is de volgende ‘kunst’uiting? Een standbeeld van Mao? Een borstbeeld van de Belgische koning Leopold II?

Het Identitair Verzet zal de komende tijd op diverse manieren actie voeren om dit beeld uit het straatbeeld verwijderd te krijgen om onschuldige Nederlanders te beschermen tegen de aanblik van deze massamoordenaar. Wij rekenen op de burgers en Haagse politici om dit schandelijk stuk ‘kunst’ te verwijderd te krijgen!

 

One thought on “Geen beelden van massamoordenaars in Den Haag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *