* * * * P E R S B E R I C H T * * * * *

Zondag 21 april wil het Identitair Verzet gaan demonstreren voor de deur van de Vluchtkerk in Amsterdam om te ijveren voor het vastzetten in vreemdelingenbewaring van de daar aanwezige illegalen tot ze uitgezet kunnen worden naar het land van herkomst.

Helaas heeft de burgemeester van der Laan besloten dat wij moeten uitwijken naar een kantorenwijk aan de Zuid as waar op zondag natuurlijk geen enkele Amsterdammer rond loopt. Wij kunnen niet op een fatsoenlijke wijze ons protest laten horen aan de Amsterdammers en dat is precies de bedoeling van de burgemeester. De grootste reden voor de herlocatie zijn de dreigingen met geweld van extreem linkse activisten. Op een andere locatie zouden wij ‘beter beveiligd kunnen worden.”

Wij buigen niet voor dreigementen. Wij beraden ons dan ook op een kort geding om een locatie in Bos en Lommer af te dwingen. Jurisprudentie in het verleden biedt hier genoeg houvast voor. Rechters laten vrijheid van meningsuiting wel prevaleren boven het dreigen met geweld van politieke tegenstanders.

Dat ons tegengeluid actueel en nodig is blijkt wel uit de brief die de gemeente naar de mensen van de Vluchtkerk heeft verstuurd. Hierin zwicht burgemeester van der Laan voor de druk van de asieleisers waar door ze tot 1 juni mogen verblijven in de Vluchtkerk. Sterker nog, de gemeente Amsterdam gaat de Vluchtkerk financieel ondersteunen om de leefbaarheid te verbeteren. Een verkeerd signaal word hier door afgegeven: Als je medewerking blijft weigeren kan je uiteindelijk in een gekraakt pand blijven wonen waar je levensonderhoud wordt voorzien door de gemeente met een dikke cheque!

Amsterdam 18 April 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *