Met pijn in ons hart annuleren we de manifestatie van aankomende zondag. Wegens de dreigende openbare ordeverstoring vanuit extreem linkse kant besloot de burgemeester onze manifestatie alleen toe te staan op een verlaten terreintje aan de rand van stad.

Wij hebben ons beraden op een kort geding om toch een locatie in Bos en Lommer te kunnen krijgen. Gezien de jurisprudentie die er al ligt zou dit geen probleem mogen zijn. Een rechter kiest altijd voor de vrijheid van meningsuiting in plaats van te buigen voor dreigementen van ondemocratische elementen. Maar een overwinning bij de rechtbank zou een Pyrrus overwinning zijn. Notoire geweldplegers hebben al aangekondigd ons in te willen kapselen bij de Vluchtkerk en mensen  aan te vallen die op weg zijn naar de manifestatie. Ze houden zelf al rekening met massale arrestaties wegens geweld. De eerste prioriteit van onze organisatie is de veiligheid van de deelnemers. Wij kunnen mensen die onderweg zijn niet (laten) beschermen.

Een manifestatie is slechts een middel om B&W te bewegen de wet te handhaven. Wij zullen dan ook andere actiemiddelen in zetten om een tegengeluid te laten horen. Dat onze acties nodig zijn bleek nog maar eens uit de brief van de burgemeester waarin hij ruimschootse toegevingen heeft gedaan aan de asieleisers. Zo mogen ze blijven tot 1 juni en krijgen ze ruime financiële middelen.

De strijd tegen de Asieleiserskerk gaat ondanks de annulering van de manifestatie dus door!

Iedereen die op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten van het Identitair Verzet kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een bericht te sturen naar info @IDVerzet.org.

Rest ons nog onze dank te uiten aan de tientallen mensen die (nog?) niet aangesloten zijn bij het Identitair Verzet maar zich wel hadden aangemeld ter ondersteuning van de manifestatie. Met speciale dank aan onze Vlaamse en Duitse geestverwanten die met tientallen de moeite wilden nemen om ons bij te staan en aan de politie Amsterdam die pro actief mee hebben gedacht om alles in goede banen te leiden onder de dreiging van geweld.

One thought on “Manifestatie geannuleerd”

  1. Dus met nog niet eens aangewend geweld kan men een manifestatie tegenhouden. Dreigen met geweld loont, dat hebben we eerder gezien bij een andere groep. Het komt de gevestigde orde wel goed uit natuurlijk. Ik vind dat de burgemeester de manifestatie wel moet toestaan en dan onder bescherming van de overheid want op deze manier blijft er niets over van de vrijheid van demonstratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *