In reactie op de de actie van sympathisanten bij de Ibn Ghaldoun scholengemeenschap stonden de telefoons van het Identitair Verzet roodgloeiend en kwam er een stortvloed aan e-mails, berichten en voicemails binnen. Velen waren gevuld met steunbetuigingen, vragen over de organisatie, actie en over ideologische kaders, vragen die wij graag beantwoorden.

Een centrale vraag die ons veelvuldig voor de voeten is geworpen is de vraag wie wij zijn, wie onze activisten zijn en wie onze sympathisanten zijn. Vragen die het Identitair Verzet niet wenst te beantwoorden.

Wij kiezen voor acties en activiteiten die ons aan het hart gaan, onbesproken of onderbelichte problematiek en zienswijzen wensen wij voor het voetlicht te dragen. Wij voeren onze acties niet om toegang te krijgen tot een baantjesmachine of voor persoonlijke roem en glorie, wij voeren actie uit ideologische overtuiging. In onze optiek gaat het om de boodschap, niet om de boodschapper. Analyses van extreemlinkse groeperingen, pseudo- wetenschappers en leden van de pers hebben eens te meer aangetoond dat zij deze informatie slechts willen aanwenden om het thema te doen vergeten. Om deze reden hebben wij één woordvoerder aangesteld, die bereid is naam- en toenaam bekend te maken, en gaan wij niet in op vragen over persoonlijk levenssfeer van bestuursleden, activisten of sympathisanten.

Een tweede reden is dat hoewel vrijheid van meningsuiting is verankerd in de grondrechten de praktijk anders is. Helaas leven wij in een Nederland en Vlaanderen waar mensen die kritiek hebben op de maatschappij worden uitgesloten. Uitgesloten van bijvoorbeeld de vakbond, van een studentenvereniging, bij sollicitaties. De voorbeelden zijn, helaas, legio.

Daarbij wensen wij onze activisten en sympathisanten niet in gevaar te brengen. Helaas hebben extreemlinkse organisaties een naam hoog te houden wat excessief geweld betreft. Niet voor niets waarschuwde de AIVD meermaals voor deze groeperingen in jaarverslagen. Geweld, of dat nou defensief of offensief is, is een grens die wij ten alle tijden willen vermijden. Niet uit angst, maar omdat het geen doelstelling is en het afleidt van de boodschap die wij uit willen dragen.

Bij de organisatie van een manifestatie tegen de “vluchtkerk” 2013 in Amsterdam werden wij dagelijks bedreigd, dreigmailtjes en –telefoontjes, maar ook pogingen onze website en e-mailbox te hacken om persoonlijke informatie te achterhalen. IP- adressen werden geanalyseerd en ons toegestuurd vergezeld met dreigementen over brandstichting en mishandelingen. Een ander voorbeeld waren de posters die opgehangen werden in de wijk waar wij van het Identitair Verzet wilden manifesteren. Hierop werd opgeroepen dat deelnemers op weg naar en van de manifestatie ‘aangepakt’ moesten worden, ‘op alle manieren’. Dit is de bittere realiteit in ons ‘verdraagzame’ Nederland, en hiervoor willen wij onze activisten en sympathisanten waar mogelijk behoeden.

Om deze redenen volstaat het voor ons met de mededeling dat wij oorspronkelijk ontstaan zijn uit een groep maatschappij kritische en idealistische studenten uit Den Haag, Utrecht en Amsterdam die nergens gehoor vonden voor problemen in de samenleving. Geen van onze bestuursleden heeft banden gehad met extremistische organisaties. Sinds de oprichting eind 2012 groeien we exponentieel en wij zijn in een ver gevorderd stadium inzake de oprichting van verschillende afdelingen.

42 thoughts on “Verklaring: Keuze Voor Anonimiteit”

 1. Super 🙂 eindelijk een groep die begrijpt dat de Staat der Nederlanden naar de klote gaat ,als we alles maar toelaten er moet een halt toegeroepen worden !! Zelf heb ik inmiddels ook al begrepen dat we van de regering niks kunnen verwachten die zijn te druk bezig met het plan EUSSR 🙂 de stem van het volk moet gehoord worden ik ben er klaar voor 🙂 .

  Groet Eddy-W

 2. Wie strijdt tegen de islamisering strijdt tegen racisme, religieus geweld, homo- en vrouwenhaat, fraude en criminaliteit. Iets wat de gevestigde politieke orde al jarenlang verzuimt te doen.

 3. Het is zeer bemoedigend dat jongeren dit oppakken als ze de pc huichelarij doorzien hebben. Maar bereid je voor op een smerige strijd van de carriëre-politici en hun achterbakse opdrachtgevers

 4. Fantastisch, gelukkig dat er een tegengeluid is! Maak in de tekst hierboven nog even ‘te allen tijde’ en dan ben ik helemaal blij 😉 Hoe kun je als sympathisant idverzet steunen?

 5. Gelukkig zijn er nog jonge mensen die ondanks de MSM de waarheid kunnen zien wat betreft de dreiging die uitgaat van de ons uitdagende immigrantenmassa.
  Doe zo verder, the future is yours, not theirs !

 6. Ik ben blij dat er eindelijk een patriottische en nationalistische jongerenbeweging bestaat want het wordt tijd om die gehele links fascistische,politiek correcte en islamtische kliek omver te werpen want dit land is het grof weg zat.

 7. In mijn optiek hebben jullie gelijk , Het zal mij benieuwen hoelang het duurt waneer de vlam echt in de vlam slaat in Europa , Die klote linksers en inc de meeste alochtone het enige wat ze doen is eisen eisen en nog eens eisen , In mijn optiek bestaat er alleen nog maar linkse democratie . Als iemand er anders er over denkt dan word diegene bedreigt al dan niet af getuigt en zelfs vermoord . Hoelang pikken wij dit nog en wat ik mij afvraag waar jullie van Identitair Verzet de grens trekken.
  En als de grens bereikt is wat dan.

 8. Goed bezig!
  Maar zoals gezegd, bereid je voor op een smerige strijd, daar staat links om bekend!
  Waar kan ik doneren?

  Zet m op!

 9. Mooi , dit is wat er in nederland nodig is een groepering die met ze allen opkomen voor de normen en waarden van de normale nederlanders , die zich defensief opstellen maar ondertussen harde actie zouden willen ondernemen tegen al deze onozele randdebielen die nederland uitroven , geweld plegen ,stelen en ook nog de eigen cultuur en geloof willen gaan opdringen ..

 10. Eindelijk een tegen beweging, stop de islamamisering van Nederland en Europa in het algemeen.
  De islam is geen religie maar een ideologie.
  De tijdbom = het demografische bom ,muslims fokken zich als ratten.
  Hoogste tijd om ze aus zu rotten !!

 11. “Ik ben niet alleen”….dat is wat ik dacht toen ik deze site vond. In 1 prachtige uitleg, alles wat er mis is in deze zogenaamd democratische, multi-culti bouillon van onuitgesproken ellende. Waar kan ik tekenen. Keep on fighting the good fight!!

 12. Ben reeds 60 jaar en ik heb de ellende ook niet zien aankomen in die tijd maar de laatste decennia wordt het van kwaad tot erger.
  Als er niet rigoreus wat verandert in dit land zijn we over 25 jaar ons eigen land echt kwijt.

  Het is nog niet te laat……….. wakker worden!!!!!

 13. Het is beschamend en ongehoord hoe onze “volksvertegenwoordigers” reageren op dreigementen en geweld uit de islamitische hoek. Eindelijk dat een organisatie opstaat en flink tegengas geeft. Mijn steun hebben jullie 100%. Het moet afgelopen zijn dat deze arrogante islamieten telkens hun zin krijgen.

 14. Al decennia lang zag ik deze ellende aankomen. Nog steeds zijn onze linkse medelanders en media zeer gedreven in het uitoefenen van de Struisvogelpolitiek. Zullen de gebeurtenissen van de laatste week ogen openen of… Weet u nog wat er zich afspeelde in de jaren 30? De tijd van de gebroken geweertjes? Moeten onze (klein) kinderen letterlijk vechten voor hun vrijheid omdat onze en vorige generaties te naïef en te laf waren? Hebben mijn grootouders voor niets in de oorlog gevochten om op deze manier onze vrijheden te laten verkwanselen?

 15. Goede zaak. Het is te erg voor woorden wat er gebeurt. De haat, criminaliteit, fraude vanuit bijvoorbeeld de Marokkaanse (moslim)gemeenschap is groot. De meeste Jihadstrijders vanuit ons land zijn Marokkanen met twee paspoorten. Oprotten met dat tuig, genoeg is genoeg. En nee ik ben geen racist en nee ik ben niet extreem rechts dat zijn achterlijke beschuldigingen van incompetente bestuurders die wegkijken voor de harde realiteit.
  De politie die wegkijkt als er Jihadvlaggen, vlaggen met hakenruizen wordt gewapperd. Als er wordt geroepen ‘dood aan de Joden’. Schandalig is het.

 16. Ik vind niet dat je alle islamieten op een hoop moet gooien Ja het Salafisme is duidelijk inherent onverdraagszaam. Maar dat zijn de mensen in de Bijbelbelt ook. Dat zijn weliswaar autochtonen en ons volk. Maar ook hun onvedraagzaamheid is niet goed. Hoe dan ook , ik ben het eens met de stelling dat politici in dit land de problemen hebben gebagateliseerd. Maar de vergissing is dat wij denken dat ze er voor ons zitten. Dat is een farce. Dat we worden belzerd is natuurlijk al lang duidelijk. Ik ben daarom voor een stop op verdere instroom van moslim migranten uit de Arabische wereld. Verder ben ik voor een oprotpremie van alle Marokkanen en Turken met een dubbel paspoort. We helpen ze op te rotten. Verder moeten we dreigen het tweede paspoort te gaan verbieden. Kijk eens hoe snel ze Nederland gaan verlaten. Scheelt oprotpremie. Die tweede paspoort is heilig voor het kunnen krijgen van huizen in hun thuisland. Stopzetten van alle uitkeringen aan hen die 2 paspoorten hebben.

 17. Het is zeer bemoedigend dat jongeren dit oppakken als ze de politieke huichelarij doorzien hebben. Maar bereid je voor op een smerige strijd van de carriëre-politici en hun achterbakse opdrachtgevers

 18. Zojuist een eerste kleine bijdrage overgemaakt. Zolang jullie geweldloos actie blijven voeren zal ik dat vaker gaan doen. Hou vol! De bal is aan het rollen – dat voel en hoor je overal om je heen. Ik houd hoop voor ons land.

 19. Ik ben diep onder de indruk voor jullie standpunten en de heldere manier waarop jullie deze verwoorden. Hier is geen woord aan gelogen, geen woord aan overdreven. Het is de bittere realiteit waar we voor staan en jullie hebben de guts om hiertegen op te staan. Bewondering! Als ik jullie kan helpen, heel graag!

 20. Fantastisch! Dit is waar miljoenen Nederlanders op gewacht hebben. De mensen pikken het niet meer.

  Dit land moet gered worden. Het is vijf voor twaalf.

  Ontmasker de wegkijkende politici, de media en de haatdragende, volstrekt intolerante extreme islam. De gematigde moslims zijn welkom.

  Wij vechten voor vrijheid, democratie, vrede en tolerantie en tegen al diegenen die dit van ons afpakken.

  “Het gaat om uw kinderen, uw kleinkinderen. Waar gaat het anders om?” -Pim Fortuyn

 21. Ga zo door, mensen. Meer acties zoals in Leiden.
  Er is veel steun voor jullie initiatieven. En dat kan alleen maar groeien als jullie de ingeslagen weg blijven volgen. Verzet!

 22. goeie actie! alleen jammer dat de meeste nederlanders te zwak en of te bang zijn om hun eigen mening te geven laat staan er voor op te komen. en zolang de politiek niks geeft om iets anders dan hun eigen zakken vullen zal er vanuit dit lang weinig weerstand komen. gelukkig kunnen we binnenkort weer stemmen voor onze volksvertegenwoordigers… toch jammer dat er in de politiek (als het er op aan komt) niemand is die het volk vertegenwoordigt. nog een leuke vreedzame actie nodig? ik weet er een: mischien moeten we als burgers zelf de grenzen maar eens dicht gooien en alles en iedereen controleren, je mag geen fles shampoo mee brengen op een vliegtuig, maar wat er gewoon over de grens gereden word intereseert niemand een moer(behalve voor oud en nieuw want dat is natuurlijk weer lekker cashen). met als motto wat er uit gaat hoeft er niet meer in..

 23. Tsja, Geert groeit niet voor niets zo hard. De massa zal het zeker met jullie eens zijn, net als ik. Wat en wie hier niet hoort moet weg, en onze cultuur is heilig. We hebben een overheid met een maak-alsjeblieft-geen-Moslim-boos instelling, en elke volksvertegenwoordiger op nationaal of lokaal niveau laat graag zien hoe links en pro multiculti hij zij wel niet is. Nederland verandert met al die idioot grote moskeeën in een enorme Efteling, het ziet hier te wart van de mensen, en men verwacht van ons dat wij als zwijgende massa het maar blijven pikken.

  Voor ons geen Ramadan, maar we zijn zachtjes aan wel het offerschaap.

 24. Top jongens ben blij dat er een groep is onstaan zoals jullie..
  ik hoop dat jullie snel sterker worden en groeien. Want dut land gaat echt naar de klote .ik ben een trotse hollander en trots op mn erfgoed en wil dit niet kwijt raken.

 25. Geen woorden maar daden! Als geweld de enige taal is die de moslims verstaan, moet dat ook de taal zijn die men moet gebruiken naar die hufters. Ik zeg dat we ons moeten bewapenen en hen desnoods moeten dwingen om te bekeren naar het christelijk geloof. Dat zou nl. ook gebeuren wanneer je dit scenario zou omdraaien!! Geen acceptatie meer van de bouw van meer moskeeën. Pak alles van ze af en geef het aan de mensen in dit land die het echt nodig hebben én er recht op hebben. Niet dit klote volk. Ik weet uit ervaring dat zij alles wat westers is haten en weet dat zij er alleen op uit zijn om onze samenleving structureel te vernietigen. Vraag bij jezelf af of jij als christen een kerk mag bouwen in een islamitisch land, zoals bijvoorbeeld Saudi Arabië. Nou, wat denk je??? Of zou jij daar een ongelimiteerde uitkering krijgen??? Deze kutregering slaat helemaal door. Laten de ministers en afgevaardigden maar zelf die klojo´s voeden. Misschien willen de vrouwen van hen nog wel meer doen met die islam mannen. De tijd is rijp om hard in te grijpen. Geen woorden, maar daden!

 26. Goed zo mensen !
  Ik voel met jullie mee, zou graag jullie ondersteunen, maar ja
  Ik ben een gewoone Pole.
  maakt niet uit, ik wens jullie , alles beste en sterkte!

 27. Ook ik probeer al jaren mensen te waarschuwen voor wat er nog komt.Maar ze willen het niet horen.Ook ouderen niet die ons Nederland nog kennen van voor den Uijl en cs.(de duivel hebbe zijn ziel)wilden er helemaal niks over horen.Ze willen”leuke “dingen doen en met hun massaal aangeschafte electrische fiets weg ipv hun kinderen en kleinkinderen te waarschuwen.Als alle proestgroepen samenwerken en het VOLK,van wie het land is,oproepen om geen belasting meer te betalen aan de HOOGVERRAAD plegende zogenaamde regering,die enkel zetbaasjes zijn van eu en daarvoor werken ipv hun plicht te doen voor Nederland,zouden we ze zo weg kunnen hebben.Want dat is belangrijk! DE HOOGVERRAAD plegenden moeten zo snel mogelijk weg in den Haag,zodat we met de opbouw van ons land kunnen beginnen.Alle burgemeesters,die zo blij zijn met de asielzoekers,alle zakkenvullende bestuurders,er is heel wat vuil te ruimen na een veel te lange tijd van gedogen en niks zeggen.En……..nooit geen partijpolitiek meer.Gewoon een goed zakenkabinet met het VOLK als toezichthouder ipv de eerste en tweede slaapkamer.Het VOLK moet het zelf doen want het land behoort het VOLK en zij zitten er door ons,voor ons en namens ons.,HET NEDERLANDSE VOLK.Op HOOGVERRAAD stond altijd de doodstraf,maar we kunnen al wat links is en alle partijen die nu eu-communistisch zijn( allemaal behalve PVV) verbannen met de pas ingekomen moslims,hun knuffeltjes,toch?,naar het Midden-Oosten om daar hun mooie culturele maatschappij op te bouwen.alle linkse ambtenaren,,bestuurders,enz.met hun familie en niet te vergeten Balkenende die ons referendum in de prullenbak gooide en Femke Halsema ,die op haar laatste uur in de Kamer nog een motie indiende dat er niks tegen de islamisering gedaan mag worden.Die moet zeker mee met haar 2 dochters,zij worden dan vanzelf geïslamiseerd. Dus mensen,blijf u verzetten en denk eraan dat HOOGVERRAAD de grootstse misdaad is die politici kunnen plegen.Laten we ze daar niet mee doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *