Vandaag hebben activisten van het Identitair Verzet actie gevoerd aan het standbeeld van Nelson Mandela. De zuid- Afrikaanse communistische ‘politicus’ en terrorist wordt in aanloop naar zijn onvermijdelijk heengaan opgehemeld door binnen- en buitenlandse media en politici voor zijn activiteiten tegen het apartheidsregime. Hierbij wordt voorbijgegaan aan de gruweldaden die door Mandela en de zijnen zijn begaan tijdens hun ‘verzet’.

Er is een reden dat Mandela ook “in keurige CDA-kringen” werd beschouwd als  “een communist, een terrorist“. Zelfs Amnesty International sprong niet voor deze ‘vredesduif’ in de bres vanwege zijn gewelddaden. Nelson Mandela “deugde voor geen meter”, hij zat immers niet op Robbeneiland voor zijn geweldloze verzet of zijn mening.

Nelson Mandela werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor onder andere ‘het tot in detail plannen van een guerrilla oorlog”, in ditzelfde proces werd bewezen verklaard dat “zonder enige twijfel Nelson Mandela de leidende kracht is geweest achter de oprichting van “Umkhonto we Sizwe”“.   “Umkhonto we Sizwe”, wat zich laat vertalen in ‘Speer van de Natie’,  was de militaire tak van het  ANC, de politieke partij waar Mandela toe behoort.  Als mede-oprichter stond Mandela aan het hoofd van Umkhonto we Sizwe toen deze bomaanslagen pleegde op onder andere overheidsgebouwen en elektriciteitscentrales .

Een bloederig voorbeeld van de daden van deze ‘held’ van de vrede is de “Church Street Bombing”, een auto vol explosieven werd opgeblazen voor een bankgebouw . De aanslag was gericht tegen de Zuid Afrikaanse luchtmacht, maar de terroristen van Umkhonto we Sizwe stelden de bom zo in dat deze tijdens het spitsuur af zou gaan om zo zoveel mogelijk (burger-) slachtoffers te treffen. De aanslag kostte 19 mensen het leven en verwondde er 217. Hoewel het zou gaan om een aanslag op militair personeel was slechts een zeer klein gedeelte van de slachtoffers defensiepersoneel .
Het terreurbewind van Mandela’s geesteskind hield hier echter niet op. Bij de aanslag op een winkelcentrum in Amanzimtoti werden 5 burgers  – waarvan drie kinderen- gedood, en 40 mensen raakten gewond .

De lijst lijkt eindeloos; 3 doden en 69 gewonden bij ‘Magoo’s Bar bombing’, 3 doden en 10 gewonden bij een aanslag op de rechtbank van Johannesburg , 24 gewonden bij een bomaanslag op een rechtbank in Newcastle en nog honderden andere aanslagen. Ironisch genoeg is het meest volledige overzicht van alle aanslagen en gewelddaden van Umkhonto we Sizwe te vinden op de website van het ANC zelf . Handgranaten, raketwerpers, bommen, anti-tank mijnen, landmijnen, hinderlagen en schietpartijen; onder Mandela’s leiding kleurden de straten van Zuid Afrika rood van het bloed.

Dit waren echter niet de enige terreurdaden in Zuid Afrika. ANC aanhangers lynchten mensen die er van werden verdacht te collaboreren met het regime met behulp van ‘halsbanden’. Deze halsbandmoorden werden uitgevoerd door een autoband te vullen met benzine of een andere brandbare vloeistof. Deze werd vervolgens om de nek van de ‘verdachte’ geplaatst een aangestoken. Het slachtoffer zou levend verbranden. Hoewel Mandela deze daden nooit officieel goedkeurde sprak zijn echtgenote duidelijkere taal; “met onze dozen lucifers en onze halsbanden zullen wij dit land bevrijden”.  Een video waarin we de uitspraak van mevrouw Mandela zelf mogen vernemen is hier te vinden, wij moeten hierbij wel waarschuwen voor de gruwelijke beelden. Nelson Mandela nam overigens nooit afstand van deze uitspraak of praktijken.

De communist Mandela – auteur van het boek ‘How to be a good Communist’ liet dissidenten in concentratiekampen smijten waar zij werden gemarteld zonder enige vorm van proces. Gevangenen werden gedwongen in bomen vol wespen te klimmen, moesten naakt in een termietennest liggen en werden met elektrodes op het lichaam gemarteld . Dat Nelson Mandela hiervan op de hoogte was blijkt onder andere uit de uitgelekte interne rapporten en uitgesproken zorgen dat in “toekomstige electorale campagnes, met een nieuwe grondwet, de staatsveiligheidsdiensten deze geheime informatie kunnen gebruiken om het ANC in diskrediet te brengen vanwege mensenrechtenschendingen”. Uiteraard de grootste zorg voor een vredesstichter bij het aanschouwen van misdaden tegen de menselijkheid.

Dat Mandela evenmin de strijder tegen racisme is die wij voorgeschoteld krijgen blijkt wel uit het lijflied van zijn organisatorische kind Umkhonto we Sizwe. De titel van dit lied laat zich toepasselijk vertalen tot ´Schiet de blanke/boer dood´, toepasselijk omdat dit de kernboodschap is van dit lied. Ook onze ‘sint’ Nelson geniet ervan om dit lied te zingen, zelfs na zijn vrijlating en zelfverklaarde bekering tot de vrede. Het voorbeeld van Mandela wordt liefdevol gevolgd door zijn hedendaagse discipelen bij het ANC, huidig president Zuma en voormalig leider van de ANC jeugdbeweging Julius Malema.

Als Identitair Verzet zijn wij van mening dat iemand die dergelijke wandaden heeft begaan, geleid en toegestaan geen status van heldendom verdient. Nelson Mandela is een terrorist en heeft vele doden en gewonden op zijn geweten. Wij willen een geluid van vreedzaam protest bieden tegen de verheerlijking van deze terrorist.

De ‘halsband’ aan de voet van het standbeeld van Mandela is dan ook geenszins bedoeld ter aanmoediging of goedkeuring van dergelijke praktijken, evenmin als oproep tot dergelijke vreselijke praktijken. Wel is het bedoeld als grimmige herdenking van de terreurdaden van Mandela.

Mandela, communist en terrorist, stop de verheerlijking! Ω

 

Deze (5)

9 thoughts on “Actie tegen de verheerlijking van de terrorist Mandela”

 1. Linkse Leugenmeesters verzieken al 40 jaar de
  media die ook allemaal LINKS zijn, wat Uiteindelijk de
  waarheid oplevert dat NELSON een gewone Hoer was
  die al zijn heldendaden gedaan heeft na serieuze betaling
  door MI 5 en de CIA!!! –

 2. Dit is nou pas echt een goeie actie want het wordt tijd dat er een grote actie wordt georganiseerd waarbij de misstappen van Nelson Mandela wordt blootgelegd.

 3. Dit is wonderlik om te sien dat daar mense is wat nie hulself laat bluf deur die leuens van die huidige ANC regering nie.

  Dankie.

  Dit maak die stryd in Suid-Afrika meer draaglik om te weet dat iemand ons ondersteuen.

 4. It is a common misconception that the ANC’s leader in the 1994 elections, Nelson Mandela, had been jailed for his “political beliefs.” He was in fact acquitted of treason after a 4-year trial, but re-arrested a few years later, and sentenced to 5 years imprisonment for launching an armed insurrection (as founder and commander-in-chief of Mkhonto weSizwe, the ANC’s militant wing). He was then later charged with 193 counts of terrorism: for sabotage and for trying to smuggle, prepare, or manufacture (mostly Soviet-bloc) munitions, including: 210,000 hand-grenades, 48,000 anti-personnel mines, 144 tons of ammonium- nitrate, 21.6 tons of aluminum powder, 1,500 timing devices,b and 2,000 lbs. of black gunpowder. Among his many alleged co-conspirators were 3 ‘white’ communist: Denis Goldberg, Arthur Goldreich, and Lionel “Rusty” Bernstein. Nelson Mandela’s personal Makarov pistol (“for killing white policemen”) which he buried in Rivonia before his arrest during the ANC’s “armed struggle,” was never recovered. These were clearly not “trumped-up” political charges. In his eloquent closing statement to the court, Mandela candidly admitted his guilt on the charge of sabotage, adding that he was, if needs be, prepared to die for his ideals. It was apparent from the huge amount of smuggled explosives that he was not planning to die alone. Nelson Mandela was sentenced to life imprisonment; not summarily executed, as he undoubtedly would have been, in any black African country at that time, for the same offenses. Some made fanciful comparisons with the fate of plotter Guy Fawkes, who was burned at the stake for his failed attempt to blow up the British parliament in 1605. However Mandela conspired not just to bring down the government—he was planning on killing tens of thousands of innocent civilians in his quest for power. The judge at his trial did in fact comment that “personal ambition” may well have played a role in his plans. Mandela boldly admitted his guilt. He was never tortured during either his interrogation or incarceration (as he undoubtedly would have been in a black nation). In fact, he was generally treated humanely by his white captors; eventually being transferred from Robben Island, to the mainland, and living comfortably in a cottage in the grounds of the prison for the latter part of his incarceration. Although he was approached and offered an early release by then-president Pieter Willem (P.W.) Botha (1916-2006), in the mid 1980’s, Mandela still steadfastly refused to renounced his commitment to violence. Likewise, even when he eventually gained an early release (by F.W. De Klerk), about 6 years later, on the condition that he commit his party to peaceful negotiations, he still refused to renounce violence. As he walked free from the prison, accompanied by his second wife (& later convicted fraudster, kidnapper & alleged accessory to murder) Nomzamo “Winnie” Madikizela-Mandela (born 1936) he raised his fist in a “Black Power” salute. Further, in the first speech that he made as a “free man,” he brazenly announced that the armed struggle would continue. “The rest,” as they say, “is history.” Nelson Mandela subsequently led his communist-aligned ANC to an overwhelming victory in the first“fully democratic” South African elections in 1994. One of their favorite chants at political rallies to this day is: “Bulala AmaBuhnu” (Kill the Boers).”

 5. I am pleased as a South African that is not only us that remember these terrorist acts in the past. Apartheid was an active separation
  of nations for the better of both nations. Imagine had this ethnic black racism toward the whites and any other nations started 50 years ago? this country would be another Zimbabwe, Nigeria or Ethopia! Keep up the good work guys.

 6. Heb een pest hekel aan rechts nationalistische bewegingen maar wat hier boven staat klopt als een bus… Toch gek dat we in tijden van ‘vrijheid’ bovenstaande maar niet als kling klaar feit willen erkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *