Op zaterdag 10 augustus zet het No Border Camp-circus zich in beweging richting het centrum van Rotterdam. Een sympathisant van het Identitair Verzet informeerde op 2 augustus of er voor deze optocht al een kennisgeving werd ingediend bij de gemeente. Dit bleek niet het geval te zijn.

Er werd tegelijkertijd een kennisgeving ingediend door een actie comité genaamd “Illegaal is crimineel” voor een manifestatie op dezelfde locatie en dezelfde tijd. Na een gesprek op het gemeentehuis op 6 augustus, waar de route al besproken werd, dook er donderdag 8 augustus plotseling een aanvraag op van het No Border Camp die in juni al gedaan zou zijn. Vreemd dat dit tijdens de drie telefonische gesprekken en/of tijdens de bespreking op het gemeentehuis dan nog niet bekend was?

Gelukkig hebben we de mailtjes bewaard en we hebben onder andere de telefonische en mondelinge gesprekken opgenomen waar elke keer bevestigd werd dat de kennisgeving van Identitair Verzet de enige was die op tafel lag. Een kort geding zou dus nog interessant geworden zijn, maar Identitair Verzet zal zich hier niet mee bezighouden.

Tenslotte is het nu laat dag om nog stappen te ondernemen tegen dit één-tweetje van de gemeente Rotterdam en de politieke hooligans van het No Border Camp. Mochten we een kort geding winnen, dan worden we ongetwijfeld omsingeld door losgeslagen wilden vanuit onder andere Amsterdam. De harde kern van de Amsterdamse Ajax supporters en anarchistische krakers hebben aangekondigd via Anarchistische Groep Amsterdam om af te reizen naar Rotterdam. Waar zij toe in staat zijn blijkt onder andere uit de beelden hier en hier.

We moedigen alle groepen, organisaties, collectieven en individuen om gedecentraliseerde acties en andere initiatieven te verrichten gedurende en na het No Border Camp, of op enige andere mogelijke (legale) wijze iets te ondernemen tegen de asieleisers problematiek!

Wij roepen dan ook op om spontaan te protesteren deze zaterdag. Wees creatief, wees standvastig. De Rotterdamse politie staat blijkbaar elk ‘spontaan’ protest toe in de havenstad deze week. Mocht iemand  vragen wat je aan het doen bent: Zeg dan dat je politieke kleur rood is. Dan volgt er een verontschuldiging en kan je doen wat je wilt in Rotterdam.  Hieronder is er een poster te vinden ter inspiratie en om uit te kunnen printen!
illiscrimiVerzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *