Dat we flyeren, dat is geen nieuws. Dat doen wij op regelmatige basis en dat wordt niet altijd vermeld op de website, voor deze maal een uitzondering. Vandaag hebben activisten van het Identitair Verzet Amsterdam actie gevoerd tegen deeufemistisch genoemde Vluchtflat. Een onderwerp waar een tegengeluid tegen gehoord moet worden! Dit tegengeluid werd vertolkt met folders, posters en gesprekken met buurtbewoners. Ook werd de gemeenteraad aangeschreven. Dit was de derde actiemiddag in Slotervaart, eerder deze zomer waren onze mensen in actie.

De Vluchtflat, in de volksmond ook wel Asieleisersflat genoemd. Een opengebroken pand, eigendom van een stichting. Een vrijplaats voor hier illegaal verblijvende gelukszoekers die niet mee werken aan hun uitzetting na meermaals te horen hebben gekregen dat ze toch echt geen verblijfsvergunning krijgen. De vrijplaats kwam de afgelopen maanden in het nieuws door de interne vechtpartijen, drugsgebruik en het niet nakomen van nagenoeg elke afspraak (zie document). Per 1 oktober moeten ze vertrekken maar de eigenaar heeft er weinig fiducie in dat deze afspraak wel nagekomen wordt door de aldaar verblijvende groep.

De Asieleisersflat is een vervolg op de Asieleiserskerk. De kerk die voorheen als verblijfplaats diende voor de groep illegalen. De plek waar een klein meisje gruwelijk werd misbruikt door een van de asieleisers, iets wat angstvallig werd stil gehouden door de gemeente en politie vanwege de publieke opinie.

De mensen in de Asieleisersflat, volgens ambtenaren en politie gesteund door extreem linkse elementen, proberen al maanden in te spelen op de gevoelens van de Nederlanders. Kort samengevat: “Wij hebben geen geld en kunnen nergens heen.”

Dit is echter niet correct. Er is het afgelopen jaar al een paar honderdduizend euro aan giften richting de asieleisersgroep gegaan, onder meer vanuit de Protestantse kerk. Ook de gemeente deed er, naast de facilitaire steun, nog eens €225,- in contanten per bewoner bij. Het geld ging op aan, onder meer, verslavende middelen, drank en prostituees. Daarnaast werden er acties mee gefinancierd. Zo werden er touringcarbussen ingehuurd, dure podia gehuurd etc. Eigenlijk financiert de politiek dus de acties die tegen de politiek worden gevoerd. Verder is er opvang aangeboden, alleen voldeed deze niet aan de verwachtingen van de asieleisers. Opgejut door de extreem linkse elementen wordt de situatie op de spits gedreven. Zo wordt de asieleiesers ingefluisterd dat als ze volhouden er uiteindelijk wel een verblijfsvergunning in zit.

Er moet inderdaad een structurele oplossing komen voor uitgeprocedeerde asieleisers die niet mee werken aan hun eigen uitzetting: Vastzetten in vreemdelingendetentie en dan gedwongen uitzetting. Voor de lui die uit een land zeggen te komen die geen eigen onderdanen terugnemen moet er opvang in de eigen regio georganiseerd worden. Na 1 oktober zal er vanuit extreem linkse hoek wel weer een nieuw eigendom van iemand anders ter beschikking gesteld worden. We zien het dan ook als onze taak om een vinger aan de pols te houden in deze en tegengewicht te bieden aan de geoliede PR machine van de asieleisers!

20130924_150412

20130924_144713

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *