De grenzen moeten nog verder open voor asielzoekers, dat bepleit de PvdA althans in haar programma voor de Europese verkiezingen. Volgens de  ‘weg met ons’-partij draaien nu vooral de Zuid-Europese landen op voor de opvang van de economische gelukzoekers. De socialisten bij de PvdA hebben deze keer waarschijnlijk van hogerhand orders gekregen uit Brussel.

De (internationale) socialisten willen dat de opvang van asielzoekers „eerlijker verdeeld wordt.” De asielzoekerscentra moeten wat de PvdA betreft overal in Europa op hetzelfde – torenhoge – niveau liggen en dat de al in Nederland verblijvende illegalen, de uitgeprocedeerde asielzoekers, zelfs meer rechten en voorzieningen moetenkunnen  krijgen. Dit  in plaats van gedwongen repatriëring.
Om dit ‘weg met ons’ beleid te promoten organiseerde de PvdA onder andere in Rotterdam een bijeenkomst om de handen op elkaar te krijgen bij de leden. Een mooi moment voor een tegengeluid! Activisten van de afdeling  Rotterdam stonden met spandoeken en flyers naast de ingang om de PvdA te herinneren dat de A  voor arbeider staat, niet voor allochtoon.
Er werd afgesloten met de maandelijkse regioborrel waar nieuwe plannen werden gesmeed voor de toekomst! Ω
PvdACongres3 PvdAcongres2 PvdACongres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *