In de ochtend van 6 december hebben activisten van het Identitair Verzet gelijktijdig in Utrecht en Zoetermeer actie gevoerd tegen de verheerlijking van Nelson Mandela. Om een tegengeluid te laten horen tegen de overmatig rooskleurige berichtgeving in de landelijke media naar aanleiding van het overlijden van Mandela is in beide steden de ´Nelson Mandelabrug´ hernoemd naar ‘Moordenaarsbrug’. Begeleid met een spandoek met de duidelijke boodschap ‘Mandela moordenaar’ bewijzen de activisten van het Identitair Verzet dat zij Mandela’s misdaden niet vergeten zijn.

Hoewel het verscheiden van eenieder een treurige gebeurtenis is is het voor ons niet te verkroppen dat er bij de eindeloze lofzangen voorbij wordt gegaan aan de gruweldaden die door Mandela en de zijnen zijn begaan tijdens hun ‘verzet’. Mandela was immers niet de vredesduif die de politiek en media ons voorschilderen zoals wij bij een eerdere actie reeds uitvoerig beschreven.
Vandaag hebben activisten van het Identitair Verzet actie gevoerd aan het standbeeld van Nelson Mandela. De zuid- Afrikaanse communistische ‘politicus’ en terrorist wordt in aanloop naar zijn onvermijdelijk heengaan opgehemeld door binnen- en buitenlandse media en politici voor zijn activiteiten tegen het apartheidsregime. Hierbij wordt voorbijgegaan aan de gruweldaden die door Mandela en de zijnen zijn begaan tijdens hun ‘verzet’.

Er is een reden dat Mandela ook “in keurige CDA-kringen” werd beschouwd als “een communist, een terrorist“. Zelfs Amnesty International sprong niet voor deze ‘vredesduif’ in de bres vanwege zijn gewelddaden. Nelson Mandela “deugde voor geen meter”, hij zat immers niet op Robbeneiland voor zijn geweldloze verzet of zijn mening.

Nelson Mandela werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor onder andere ‘het tot in detail plannen van een guerrilla oorlog”, in ditzelfde proces werd bewezen verklaard dat “zonder enige twijfel Nelson Mandela de leidende kracht is geweest achter de oprichting van “Umkhonto we Sizwe”“. “Umkhonto we Sizwe”, wat zich laat vertalen in ‘Speer van de Natie’, was de militaire tak van het ANC, de politieke partij waar Mandela toe behoort. Als mede-oprichter stond Mandela aan het hoofd van Umkhonto we Sizwe toen deze bomaanslagen pleegde op onder andere overheidsgebouwen en elektriciteitscentrales .

Een bloederig voorbeeld van de daden van deze ‘held’ van de vrede is de “Church Street Bombing”, een auto vol explosieven werd opgeblazen voor een bankgebouw . De aanslag was gericht tegen de Zuid Afrikaanse luchtmacht, maar de terroristen van Umkhonto we Sizwe stelden de bom zo in dat deze tijdens het spitsuur af zou gaan om zo zoveel mogelijk (burger-) slachtoffers te treffen. De aanslag kostte 19 mensen het leven en verwondde er 217. Hoewel het zou gaan om een aanslag op militair personeel was slechts een zeer klein gedeelte van de slachtoffers defensiepersoneel .
Het terreurbewind van Mandela’s geesteskind hield hier echter niet op. Bij de aanslag op een winkelcentrum in Amanzimtoti werden 5 burgers – waarvan drie kinderen- gedood, en 40 mensen raakten gewond .

De lijst lijkt eindeloos; 3 doden en 69 gewonden bij ‘Magoo’s Bar bombing’, 3 doden en 10 gewonden bij een aanslag op de rechtbank van Johannesburg , 24 gewonden bij een bomaanslag op een rechtbank in Newcastle en nog honderden andere aanslagen. Ironisch genoeg is het meest volledige overzicht van alle aanslagen en gewelddaden van Umkhonto we Sizwe te vinden op de website van het ANC zelf . Handgranaten, raketwerpers, bommen, anti-tank mijnen, landmijnen, hinderlagen en schietpartijen; onder Mandela’s leiding kleurden de straten van Zuid Afrika rood van het bloed.

Dit waren echter niet de enige terreurdaden in Zuid Afrika. ANC aanhangers lynchten mensen die er van werden verdacht te collaboreren met het regime met behulp van ‘halsbanden’. Deze halsbandmoorden werden uitgevoerd door een autoband te vullen met benzine of een andere brandbare vloeistof. Deze werd vervolgens om de nek van de ‘verdachte’ geplaatst een aangestoken. Het slachtoffer zou levend verbranden. Hoewel Mandela deze daden nooit officieel goedkeurde sprak zijn echtgenote duidelijkere taal; “met onze dozen lucifers en onze halsbanden zullen wij dit land bevrijden”. Een video waarin we de uitspraak van mevrouw Mandela zelf mogen vernemen is hier te vinden, wij moeten hierbij wel waarschuwen voor de gruwelijke beelden. Nelson Mandela nam overigens nooit afstand van deze uitspraak of praktijken.

De communist Mandela – auteur van het boek ‘How to be a good Communist’ liet dissidenten in concentratiekampen smijten waar zij werden gemarteld zonder enige vorm van proces. Gevangenen werden gedwongen in bomen vol wespen te klimmen, moesten naakt in een termietennest liggen en werden met elektrodes op het lichaam gemarteld . Dat Nelson Mandela hiervan op de hoogte was blijkt onder andere uit de uitgelekte interne rapporten en uitgesproken zorgen dat in “toekomstige electorale campagnes, met een nieuwe grondwet, de staatsveiligheidsdiensten deze geheime informatie kunnen gebruiken om het ANC in diskrediet te brengen vanwege mensenrechtenschendingen”. Uiteraard de grootste zorg voor een vredesstichter bij het aanschouwen van misdaden tegen de menselijkheid.

Dat Mandela evenmin de strijder tegen racisme is die wij voorgeschoteld krijgen blijkt wel uit het lijflied van zijn organisatorische kind Umkhonto we Sizwe. De titel van dit lied laat zich toepasselijk vertalen tot ´Schiet de blanke/boer dood´, toepasselijk omdat dit de kernboodschap is van dit lied. Ook onze ‘sint’ Nelson geniet ervan om dit lied te zingen, zelfs na zijn vrijlating en zelfverklaarde bekering tot de vrede. Het voorbeeld van Mandela wordt liefdevol gevolgd door zijn hedendaagse discipelen bij het ANC, huidig president Zuma en voormalig leider van de ANC jeugdbeweging Julius Malema.

Als Identitair Verzet zijn wij van mening dat iemand die dergelijke wandaden heeft begaan, geleid en toegestaan geen status van heldendom verdient. Nelson Mandela is een terrorist en heeft vele doden en gewonden op zijn geweten. Wij willen een geluid van vreedzaam protest bieden tegen de verheerlijking van deze terrorist.

Mandela, communist en terrorist, stop de verheerlijking! Ω

7 thoughts on “Identitairen hernoemen ‘Mandelabrug’ naar ‘Moordenaarsbrug’!”

 1. Volgens Astrid Joosten op radio 2 gisteren (6 DEC) zat Mandela gevangen …omdat hij zwart is….tja op onze media kunnen wij vertrouwen om niks anders dan de feiten te horen.

 2. Stuur bovenstaande waarhede aub in Engels de wereld in.
  Daar is ’n white genocide aan het gebeuren in Sa. Help ons AUB
  Den Haag ICC geloofd ons niet, en doen niks.

 3. It is heartwarming to see that not all the world is blind. I am from SA. Since “democracy” started here, this beautiful country went in a downward spiral. Apartheid is turned around, (Laws demanding racial quotas), murder is a common practice, we live in jails in our houses out of fear for being robbed, raped and killed for a items less than a TV.
  There are some people from all races here that is willing to share and work hard, but it is the ruling, communist party that breaks all future hope. Danke vir die artikel. Was bietjie moeilik om te lees, maar kon die boodskap ontvang in ons moedertaal. 🙂

 4. Wij woonde in Amanzimtotie
  op de Beach road Sanlam park
  Het was er erg vreedzaam nu is het bijna een getto.
  Zijn maar verhuisd naar NEDERLAND.
  iN KRUGERSDORP BYBAS UIT DE WEG ZIEN BLAZEN door het ANC.
  Supermarkten in gaan met een zaje vol explosieven wat later afging.
  nog steeeds zitten er boeren in de gevangenis zonder een rechtzaak.

 5. Baie dankie vir die uiters gebalanseerde artikel. Dit is so vars om iets van denkende mense te lees na hierdie week van skaamtelose deïfikasie van ’n voormalige terroris. Geen wonder dan dat die wêreld so gebuk gaan onder al hoe meer terrorisme nie. Wat verwag hulle as hulle mense soos Mandela vergoddelik?

  Dankie weer eens, doet zo voort!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *