Binnen de politiek wordt er bij een kopje thee gepraat over de eventuele intrekking van de accreditatie van de Islamitische ‘Universiteit’ te Rotterdam wegens de uitspraken van de rector Ahmet Akgündüz, en Burgemeester Ahmet Aboutaleb zwijgt in alle toonaarden. De situatie verloopt eigenlijk net zoals bij het Ibn Ghaldoun College. Er wordt er gepraat, overlegd, gekeken. En dat al een jaar.
 
De rector Ahmet Akgündüz doet met regelmaat uitspraken die haaks staan op onze samenleving. De doodstraf voor homofielen, protesten van burgers in Turkije moeten met geweld de kop ingedrukt worden, tegenstanders van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan moeten ‘overal’ worden aangepakt. Minderheden binnen de Islam zijn minderwaardig. En dit alles wordt netjes juridisch afgedekt met de uitspraak: ‘Dit zijn uitspraken gebaseerd op islamitisch onderzoek c.q. de oplossing zoals die in de koran staat’. Akgunduz is niet uitzonderlijk in zijn invulling van de islam, hij is alleen uitzonderlijk eerlijk.
 
Het bestuur van de school heeft geen afstand genomen van de uitspraken. Het stoppen van een accreditatie betekent dat studenten van de opleiding geen financiering meer krijgen. De school heeft nog geen subsidie, maar heeft dit wel aangevraagd.
 
Op deze ‘universiteit’ worden de imams van morgen opgeleid. De islamistische ideologie die wordt meegegeven staat duidelijk haaks op de Nederlandse normen en waarden. Het Identitair Verzet zal met buitenparlementaire acties de druk blijven opvoeren om de accreditatie in te laten trekken en in het verlengde daarvan te ijveren voor het sluiten van deze instelling.
 
Allerlei actiemethoden zullen worden toegepast. Wij zijn even geleden begonnen met het verzenden van brieven naar de financiers in Nederland van deze ‘madrassa’. De Triodos bank heeft de financiële samenwerking met deze instelling sinds een paar dagen opgezegd. Andere financiers beraden zich nog. 
 
Nu is het zaak de politiek in zijn geheel in beweging te krijgen. Dit om een situatie zoals bij het Ibn Ghaldoun College te voorkomen: Dat ‘College’ mocht jarenlang met pappen en nathouden de examen fraude, de intimidaties, de diefstallen in stand houden. Laten wij als samenleving niet dezelfde fout maken bij de Islamitische Universiteit. Ω

One thought on “Islamitische Universiteit in Rotterdam. hoe lang nog?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *