Op 2 mei werd er een demonstratie gehouden in het Rotterdamse centrum door de broer van Pim Fortuyn, om nog éénmaal een dringend beroep te doen op de overheid om Volkert van der Graaf niet met vervroegd verlof vrij te laten. En om nog een keer een eerbetoon te brengen aan de unieke politicus die Pim Fortuyn was. Helaas heeft hij nooit kunnen laten zien of hij zijn woorden om kon zetten in daden. Al kwam zijn partij in de regering, hij was er zelf niet bij. Vermoord. Dood geschoten door een extreem linkse activist.

 Nederland heeft haar deel van politiek geweld uit extreem linkse hoek wel gehad. Te denken valt aan de brandbomaanslag in Kedichem op rechtse politici, de aanslagen van de RaRa, het geweld op straat tegen andersdenkenden, de ‘huisbezoekjes’. Maar een politieke moord. Dat was al zestig jaar niet meer voorgekomen.

 Ook het Identitair Verzet was met een kleine afvaardiging aanwezig. Professor Fortuyn heeft immers de weg vrij gemaakt voor meer vrijheid van meningsuiting, en hij heeft de aanzet gegeven voor de openlijke strijd tegen de Mei’68 generatie. Vantevoren hebben wij duizenden flyers verspreid in Rotterdam en omgeving om aandacht te vragen voor deze manifestatie.

Rdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *