De wethouder Yasin Torunoglu van de gemeente Eindhoven is voornemens de bouw door te duwen van een bejaardencentrum in Gestel. Nu klinkt dit niet als slecht nieuws, maar er zit een addertje onder het gras. Dit ouderencomplex zal immers enkel en alleen bestemd zijn voor Turkse ouderen.

Volgens de lokale politiek is integratie niet meer nodig en voelen zij zich veilig tussen hun eigen volk..

Buiten het feit dat wij het er niet mee eens zijn dat het aanleren van de Nederlandse cultuur overbodig wordt als men het maar lang genoeg weigert, is het natuurlijk belachelijk om een ouderencomplex te bouwen waarbij het voornaamste selectiecriterium etniciteit is. Nederlanders die graag een plek zouden verwerven in dit tehuis krijgen simpelweg nul op het rekest. Evenals er in Nederland geen gebouwen mogen worden gebouwd waar alleen autochtone Nederlanders welkom zijn, vinden wij dat er ook geen plek moet worden toegewezen voor een volledig Turks verzorgingscentrum op Nederlands grondgebied. Naar de mening van de meerderheid van de bewoners van Gestel wordt in ieder geval niet of smalend geluisterd. De ruim 300 handtekeningen van directe omwonenden werden zonder veel overweging terzijde geschoven.

17 juni wilde de raad het bestemmingsplan wijzigen van het stuk grond om zodoende de bouw mogelijk te maken. Buurtbewoners, Identitairen en sympathisanten besloten dit niet lijdelijk te laten gebeuren. Gezamenlijk werd de gemeenteraad bezocht en zodra de raad het plan probeerde af te hameren staken ruim twintig mensen posters de lucht in en werd er de aandacht gevestigd op de problematiek van de wijk en het oneerlijke plan. Onbekenden lieten ook een alarmsysteem afgaan waarna de gemeenteraadsvergadering werd geschorst.

Wat voor de raadsleden een stukje papier is, voor Yasin Torunoglu een prestige project voor zijn achterban is, is voor deze wijk een dolk in de rug! Voor de autochtone bejaarden is geen plek in de wijk waar zij hun hele leven gewoond hebben. De kwestie is extra wrang nu er bekend is gemaakt dat er vele verzorgingstehuizen gaan sluiten, maar er blijkbaar wel geld is voor een complex waar alleen Turken welkom worden geheten Ω

Gesprek op de radio bij Studio040
 
ehvehv1
 

 imageehv

 

 

2 thoughts on “Identitair Verzet Eindhoven in actie tegen racisme!”

  1. Ik ben in Kinshasa geboren, mijn broer is in Lubumbashi geboren. Wij hebben in het verleden moeten vluchten vanuit Kinshasa niet door toedoen van de lokale bevolking maar door een ander zeer ernstige gebeurtenis. Daardoor zijn wij met mijn vader en broer in oud Turnhout beland en daarna zijn wij in Turnhout beland. Toen zijn wij einde jaren 80 begin jaren 90 in Eindhoven terecht gekomen bij mijn moeder. De problemen begonnen nadat ik 5 jaar in Nederland woonde en het advies kreeg van mijn moeder om Nederlander te worden. De gemeente Eindhoven had mijn herkenning akte geweigerd en vertelde mij dat ze dit niet accepteerde en dat ik maar een geldige geboorte akte moest laten zien. In 2006 escaleerde mijn situatie tot een diepte punt,. Ik heb jaren geleden een afspraak proberen te maken met burgemeester van Gijzel omdat ik hoorde van iemand dat Mijnheer van Gijzel 2 keer per maand een spreek uur heeft voor burgers die ingeschreven staan in Eindhoven. Dit is mij meerdere keren geweigerd. Tot op de dag van vandaag word ik ongelijk behandeld door de gemeente Eindhoven. Ik heb daar onlangs aangifte van gedaan bij de Politie in Eindhoven. De klachten die ik heb voorgelegd aan Margo Gielkens en A. Rijkers worden niet in behandeling genomen en tot op de dag van vandaag mag ik als burger niet eens afspraak maken met de wethouder van sociale zaken om mijn ongelijke behandeling met haar te bespreken. Dit is mij geweigerd in Augustus 2014 door Madame Margo Gielkens,. discriminatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *