Vandaag voerden het Identitair Verzet en de Kritische Studenten Leiden in Leiden actie tegen de nieuwbouw van een moskee aan de Haagweg. Bij aanvang van de ceremoniële legging van de eerste steen van de nieuwe moskee rolden activistische studenten van het Identitair Verzet en de KSL (Krtitische Studenten Leiden) een spandoek af met de tekst die de mening van de zwijgende meerderheid in de wijk vertolkt: “Stop de islam, ook in Leiden!” Een aantal sympathisanten gaven luidkeels hun mening.

Met deze actie protesteert het Identitair Verzet tegen de nieuwbouw van de Moskee, welke ondanks aanhoudend protest van honderden buurtbewoners toch doorgang mag vinden. De actie is voor het Identitair Verzet bedoeld als symbolische daad, evenals de steenlegging dit is. Alle omwonenden hadden voor de ceremonie hun vlaggen halfstok gehangen als duidelijk protest tegen de nieuwbouw. Deze nieuwbouw mag immers plaatsvinden ondanks het protest van meer dan 200 buurtbewoners.

De ontrolling van het spandoek!
De ontrolling van het spandoek!
Het spandoek
Het spandoek

 

3 thoughts on “Identitair protest tegen nieuwbouw moskee Leiden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *