Identitairen uit Brabant en Rotterdam hebben de afgelopen weken actie gevoerd tegen de plannen om asieleisers te huisvesten in de Koepel. Terwijl er tienduizenden criminelen rondlopen met een openstaande celstraf worden gevangenissen als bezuiniging gesloten. Het COA zit er bovenop om al deze gevangenissen om te bouwen tot opvanglocaties voor asieleisers, zo ook in Breda.

Het centrum van Breda krabbelt net een beetje op na een golf van criminaliteit gerelateerd aan drugs, verkeersoverlast en leegstand van het winkelgebied. Een influx van 400 asieleisers die overdag door de wijken zullen trekken zal niet bijdragen aan de leefbaarheid in de omgeving. Het Identitair Verzet is dan ook een handtekeningenactie begonnen waar vele honderden mensen uit Breda op ingetekend hebben. Verder is er geflyerd en zijn er posters opgehangen in de wijken rondom de Koepel.

Het gemeentebestuur is al een kleine draai aan het maken: De gemeente Breda heeft een aantal randvoorwaarden gesteld. Zo gaat het om een opvangperiode van één jaar met een optie voor een tweede jaar. Verder gaat het om maximaal 400 vluchtelingen die van verschillende herkomst en samenstelling zijn.

Er komt een overleggroep met vertegenwoordigers van alle betrokken partijen, de gemeente zorgt voor onderwijs aan leerplichtige kinderen en het COA draagt zorg voor een zinvolle dagbesteding voor binding met de locatie.

Voor ons niet goed genoeg. Burgemeester en wethouders hebben in hun missie voor de komende vier jaar geroepen dat ze meer inspraak van de burgers willen. Laat ze dat maar waar maken door een referendum te organiseren aangaande dit onderwerp.

Er zijn verschillende andere locaties waar de opvang meer logisch zou zijn. Te denken  valt aan de Klikkenbewrvalt aan de Klokkenberg en de voormalige COA locatie Rijsbergen. Het Identitair Verzet houdt het niet bij een eenmalige actie, maar probeert tezamen met de wijkbewoners het maximale resultaat te behalen. De afgelopen weken zijn er posters geplakt, flyers verspreid en honderden handtekeningen opgehaald die zijn ingeleverd bij de gemeenteraad om de stemming te beinvloeden.

 

De Facebookpagina die wij ondersteunen:

https://www.facebook.com/Bredastaatop

Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *