Er staat een nieuwe moskee op de planning in Leidschendam-Voorburg en de huiseigenaren eromheen worden met de neus op een voldongen feit gedrukt. Het te gebruiken pand is overgekocht van een zakelijke partij, het bestemmingsplan staat gemerkt als ‘maatschappelijk’. Officieel is er geen speld tussen te krijgen. Maar de vijf oproepen tot gebed elke dag zijn niet ingecalculeerd. En ook niet de te verwachten verkeersoverlast. Terwijl een en ander simpel naar boven te halen is.Dit is wat de gemeente zegt over de parkeeroverlast: Stichting Eenheid heeft aangegeven dat er op de drukste dag – dat is vrijdag – gemiddeld 65 bezoekers zijn. Algemene parkeernormen gaan uit van 0,15 parkeerplaats per bezoeker. Daarom heeft de gemeente geadviseerd 10 parkeerplaatsen op eigen terrein aan te leggen.

Feit is dat de Stichting Eenheid uitgaat van 200 mensen. Bij een Brand Veilig aanvraag werd dat aantal ook vermeld. Wij van het Identitair Verzet namen de proef op de som en telden voor de deur van de huidige moskee het aantal bezoekers afgelopen vrijdag. Er kwamen 126 mensen. Let wel, dit was ook nog eens in de zomertijd.Als we de cijfers die de gemeente hanteert extrapoleren dan komen we uit op ruim 30 auto’s die in de weg gaan staan bij de bewoners van de omringende wijken.

Het Identitair Verzet is principieel tegen een verdere islamisering van de Nederlandse samenleving. Daarnaast is de te verwachten overlast voor de omwonenden onwenselijk.

Identitair Verzet Den Haag is dan ook een petitie gestart om de burgers een proteststem te kunnen laten horen. Huis aan huis zijn er flyers verspreid met een oproep in het Verzet te komen. Om dit kracht bij te zetten hebben jonge activisten post gevat bij het winkelcentrum Leidschenhage met een spandoek terwijl de flyers onder het winkelend publiek verdeeld werden. Voor de petitie kunt u hier terecht. Ω

20140825_184616-1-1 20140825_151323 20140825_15383420140825_135238

4 thoughts on “Moskee in Leidschendam-Voorburg? Niet als het aan ons ligt!”

  1. Walgelijk al die ontsierende gebouwen,zo blijft er van dit land niets over en dan al die overlast voor de buurt, het kan niet op ,om dit land van zijn oorspronkelijke bewoners te vervreemden en te verzieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *