Op 5 november organiseerde het Rotterdams Dagblad het Grote Zwarte Pietendebat. Daarin gingen onder meer de politieke partijen VVD en de islamitische partij NIDA in discussie over de vraag of het tijd wordt dat Zwarte Piet ‘van kleur verschiet’. Voorafgaand aan het debat bestempelde Nourdin El Ouali van de islamitische partij NIDA onze cultureel erfgoed als ‘achterlijk’. De ironie ontgaat deze voorman van een islamitische partij waarschijnlijk. Ook in Rotterdam zijn de meningen over aanpassingen aan de intocht sterk verdeeld. Politiek en maatschappelijk staan voor- en tegenstanders lijnrecht tegenover elkaar.

Leefbaar Rotterdam zegde deelname aan het debat af onder druk van bedreigingen vanuit het anti zwarte pietenkamp. Die dreiging was zo reëel dat Leefbaar Rotterdam leden werd aangeraden ‘neutraal’ gekleed te gaan over straat…

Reden te meer voor het Identitair Verzet Rotterdam om een stukje duiding mee te geven aan de bezoekers en deelnemers aan het debat. 15 lokale activisten trokken naar het Stationsplein te Rotterdam om flyers uit te delen voor de deur tezamen met een spandoek. De flyers vonden gretig aftrek en er werden stevige discussies voor de deur gevoerd. Ondanks de organisatie, toch een goede avond gehad. Ω

 
 
rdam4
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *