Een korte reactie van ons op de boodschap van burgervader Lenferink van Leiden die hij aan de media afgaf.

De PvdA burgemeester “keurt onze actie ten zeerste af.” Maar heeft onze activisten wel al officiële documenten meegegeven voor een volgend protest. Inclusief de locatie waar wij dan mogen gaan staan. Pal naast de moskee.

De burgemeester noemt onze actie ‘onleids’ en benadrukt dat de actie is uitgevoerd door “vijf mannen die niet uit Leiden afkomstig zijn”.

Grote woorden voor iemand die zelf niet uit Leiden komt en pas sinds een paar jaar in deze stad woont. Inderdaad, de bezetters kwamen niet uit de Sleutelstad. Iedereen uit Leiden die meewerkte die dag waren ondersteunend in de buurt aanwezig. Druk met andere taken in verband met deze actie. Dit om eventuele herkenning en het daaruit voortvloeiend geweld te voorkomen.

Want er wordt al maandenlang geweld gebruikt tegen de bewoners die tegen de nieuwbouw waren. Zo worden er regelmatig de ramen ingegooid van bekende tegenstanders en van burgers die de pech hebben naast een moskee in aanbouw te wonen. Daarnaast heeft Leiden een relatief grote salafistische kern die geweld niet schuwt. Zo zijn er diverse jihadisten vertrokken uit deze stad waarvan er een aantal weer zijn terug gekeerd.

Het zou fijn zijn als de burgemeester zijn afschuw uitspreekt over het straatgeweld tegen de bewoners in de wijk.

Het zou hem sieren als hij zijn afschuw uitspreekt over de salafisten in zijn stad. Of de afschuw die hij (wellicht) heeft met betrekking tot de vertrokken Leidse jihadisten.

Maar neen. De burgemeester spreekt zijn afschuw uit, over een vreedzaam protest, met spandoeken, op een nog niet in gebruik genomen gebouw en met een officiële persverklaring.

Tomas Kok, van de gemeenteraadsfractie Groep Kok en vijfde op de lijst voor de PVV bij de komende verkiezingen, heeft meermalen getracht het debat aan te gaan in de gemeenteraad van Leiden. Tot op heden was hij een roepende in een halflege zaal. Maar een groot gedeelte van de bevolking staat achter hem. En het Identitair Verzet Leiden steunt hem moreel.

Post scriptum: Voor de complot theoretici die verbanden leggen in de trend van: “Tomas Kok at een patatje bij Piet Patat en een week later liep er iemand van Identitair Verzet langs de frituurzaak. Dus zijn Kok en het Identitair Verzet verbonden.” Die willen we meteen ontkrachten: Er zijn geen formele banden tussen Groep Kok of het Identitair Verzet Leiden. Wel onderschrijven wij veel punten in het programma van deze uitstekende jonge politieke fractie. Ω

Scan0001 Scan0002 Scan0003

6 thoughts on “Recht van antwoord aan de Leidse burgervader”

  1. Top!

    Transparant zijn en blijven!

    Goed lezen en herlezen en dan reageren ik vind jullie goed bezig. De sympathisanten kunnen hier nog veel van leren. Ga zo door

  2. Top actie. Het is duidelijk dat jullie een van de PvdA troetelbeertjes te pakken hadden, want de volgende dag was niemand minder dan de vice premier er als de kippen bij om de gemoedere te sussen. Ze voelde zich bedreigt omdat jullie op een gebouw stonden dat nog in aanbouw was?! Wij zien elke dag niets anders dan geweld tegen ons, maar heb nog niemand op de thee gehad?

  3. Heel goede, nuttige aktie, want nu is weer eens duidelijk geworden voor wie PvdA-politici opkomen. Niet voor de autochtonen maar enkel en alleen voor de moslims. Er wordt meteen moord en brand geschreeuwd alsof er ik weet niet wat gebeurd is, terwijl het om 5 mannen op een dak ging. Maar geen woord over de bewoners van de wijk die geterroriseerd worden. Zij kunnen wat Lenferink betreft doodvallen.

  4. In een democratie heeft men het recht om het oneens met elkaar te zijn. Mensen kiezen daarom een politicus om hem/haar het woord te laten voeren c.q. hun standpunten naar voren te laten brengen. Als tegenpartijen weglopen uit de raadszaal, lopen zij in feite weg voor de weg van inspraak, hoor en wederhoor m.a.w. een debat via de weg van de democratie.. ”Men gaf hier gemeentelijk blijk van een sterk staaltje van EU machtspolitiek. Men zet niet alleen de vertegenwoordiger van een partij op zij, men zet een hele groep verontruste kiezers op zij !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *