De lokale werking rondom Leiden begon ongeveer twee en een half jaar geleden onder leiding van twee jonge vrouwen. De afdeling is, of was, nu de grootste in het land van onze organisatie. Sinds medio 2013 zijn er veel activiteiten ontplooit.
Een samenvatting:

Het einde van van 2013 werd gebruikt voor de opbouw en vorming van de aangemelde activisten. Er werd onder andere druk geflyerd en geplakt bij de Universiteit van Leiden en in het centrum. Begin 2014 namen mensen van de afdeling een voortrekkersrol in het verzet tegen de plaatsing van de pedoseksueel Benno L. Dit minderwaardig persoon werd geplaatst in een flat tegenover een basisschool. Een van onze sympathisanten organiseerde een protestbijeenkomst voor de deur van het gemeentehuis. Dat was vlak voor de extra raadsvergadering waarin Lenferink moest uitleggen hoe Benno L. huisvesting in Leiden had gekregen en waarom de burgemeester daarover zelfs de wethouders en de gemeentesecretaris niet had bijgepraat. Hier kwamen honderdvijftig mensen op af en gaven een duidelijk signaal aan de gemeenteraad.

De lokale afdeling heeft met een grote sticker- en postercampagne deelgenomen aan het debat omtrent de verkiezingen voor de Europese Unie in het voorjaar. Er werd niet campagne gevoerd voor een partij, maar om de kiezers in ieder geval te bewegen hun stem uit te brengen op een anti E.U. partij.

Posters opgehangen rondom de E.U. verkiezingen.
Posters opgehangen rondom de E.U. verkiezingen.
Flyers met betrekking tot d
Flyers met betrekking tot de E.U. verkiezingen.

In augustus 2014 rolde onze groep vanaf de oude ROC-gebouwen aan de Ter Haarkade spandoeken uit, toen Stichting Moslimgroep Leiden op de hoek met de Haagweg de eerste paal sloeg voor de nieuwe Al Hijra Moskee. ’Stop de islam, ook in Leiden’ was de boodschap.

Ontrolling spandoek bij de eerste steenlegging. Op de foto wordt deze net verwijderd.
Ontrolling spandoek bij de eerste steenlegging. Op de foto wordt deze net verwijderd.

Sticker-, flyer- en posteracties laten wij eigenlijk altijd onbesproken als het geen onderdeel uitmaakt van een grotere campagne. Wij willen toch van de gelegenheid gebruik maken om melding te maken van een daarvan: In Wassenaar werden stickers verdeeld onder de lokale jeugd op straat. De politie richtten een heus rechercheteam op om te achterhalen wie hier achter stak. Er werd zelfs een Burgernetalarm uitgegeven om burgers anoniem te laten verklikken wie hier bij betrokken was. Verkrachtingen en overvallen staan qua prioriteit blijkbaar gelijk aan het verdelen van anti islam stickers.

De prioriteiten van politie Wassenaar zijn duidelijk..
De prioriteiten van politie Wassenaar zijn duidelijk..

 

In november 2014 liep Identitair Verzet Leiden mee in de zwarte pieten-optocht van Leidse Bep. Het opkomen en de bescherming van ons cultureel erfgoed is een van onze speerpunten. Dat is dan ook de reden dat (ook) de activisten uit Leiden aanwezig waren bij de intocht van Sinterklaas in Gouda. Daar waren extreemlinkse elementen van plan de intocht te verpesten voor de kinderen. Dit lukte hen ook ten dele met huilende kinderen tot gevolg. Mede door ons ingrijpen vond de politie een aanleiding om over te gaan tot de arrestatie van alle extreemlinkse activisten. Ook twee van onze activisten werden gearresteerd maar werden weer vrijgelaten zonder boete en met een schouderklopje voor de inzet door de politie.

In het voorjaar van 2015 werden huizen van tegenstanders van de bouw van de moskee aangevallen door ‘onbekenden’. Het Identitair Verzet Leiden werd ingeseind en na overleg werd de geplande bezetting van het dak van de Al Hijra Moskee doorgezet. Het Identitair Verzet heeft de interne afspraak dat acties met een hoge kans op herkenning van de activisten worden uitgevoerd door activisten uit een ander deel van het land. De logistieke ondersteuning bleef natuurlijk in handen van de lokale afdeling. De actie was een duidelijk signaal aan de Nederlandse bevolking: Stop de islamisering!

10953985_805488422851072_6876339026234635471_n

Er lagen plannen op tafel om van de voormalige PWA kazerne een megamoskee te maken. Activisten uit Gouda en onder meer Leiden hebben alles op alles gezet om dit tegen te houden. Het dak van de PWA kazerne werd beklommen om een spandoek te ontrollen en er werd geflyerd aan de schoolpoorten, de wijk zelf en in het centrum. Volgens onder meer de partij Gouda Positief heeft onze inzet een belangrijke rol gespeeld in de uiteindelijke beslissing dit plan van tafel te vegen! Een mooie overwinning. Het Verzet werkt!

Jonge activisten bij het Wellant.
Jonge activisten bij het Wellant College.

 

De laatste maanden heeft de afdeling zich toegelegd op het verzet tegen de massale instroom van economische immigranten in de regio. Acties bij de info avonden, handtekeningen ophalen tegen weer een nieuw AZC, spandoeken aan de gevels van gemeentehuizen en het uitbouwen van ons netwerk.

Protest in Katwijk bij de beslissing over een permanent AZC.
Protest in Katwijk bij de beslissing over een permanent AZC.

 

Gisteravond in Teylingen
Bij de informatie avond in Teylingen

 

Mensen van de Bollenstreek en Leiden samen in actie tegen de instroom van economische immigranten.
Mensen van de Bollenstreek en Leiden samen in actie tegen de instroom van economische immigranten.

Hierboven een bloemlezing van de activiteiten van slechts een van onze afdelingen, die van Leiden. Die is nu zodanig groot geworden qua activisten en donateurs dat wij hebben besloten deze op te splitsen. Er is voldoende draagvlak in de regio en zoveel vertrouwen in de kern die we hebben in de Bollenstreek dat er is besloten een nieuwe afdeling op te starten. De zevende tot zover: Identitair Verzet Bollenstreek.

Er is nood aan buitenparlementaire acties. Voorbeelden hiervan zijn hierboven terug te lezen. Ook in andere regio’s zijn wij bezig met de verdere uitbouw van onze organisatie. Dat gaat niet over een nacht ijs. Maar gezien onze positie in het politiek spectrum zien wij de toekomst positief tegemoet.

One thought on “Identitair Verzet Leiden splitst op”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *