Ω Leiden in last! Ω

Het Identitair Verzet afdeling Leiden beantwoord de recentelijk geplaatste oproep #KominVerzet van onze landelijke leiding en is overgegaan tot bezetting van het ROC gebouw te Leiderdorp. Dit gebouw wordt aan het COA verhuurt de komende tijd om honderden voornamelijk mannelijke immigranten op te gaan vangen.

Tegen dit plan hebben wij al eerder geageerd. Zo hebben wij spandoeken opgehangen, posters geplakt en geflyerd in de wijken (1). Daarnaast hebben wij een protestmanifestatie georganiseerd voor de deur van het gemeentehuis op 25 januari waar ruim honderd mensen op af kwamen die actie bereid zijn (2).


Wij leggen ons dan ook niet neer bij de omvolking van Leiden. De druk die deze economische immigranten leggen, of gaan leggen, op de sociale voorzieningen, de woningmarkt en op het politieapparaat gaan bij ons een aantal grenzen over. Het Identitair Verzet opteert dan ook al jaren voor opvang in de eigen regio en de Australische aanpak voor illegalen die door Europa reizen voor de beste voorzieningen. Wij handhaven onze belofte dat wij acties blijven voeren tegen de opvang van voornamelijk economische immigranten bij ons in de regio. Dit in samenwerking met de mensen van de Facebookpagina’s ‘Regio Leiden vluchtelingen vrij’ (3) en ‘Leiderdorp in Verzet’ (4). Wij roemen het Verzet vanuit de gemeenteraad van Leiden aangevoerd door Daan Slob Leefbaar Leiden en Tomas Kok van Groep Kok. Die zullen op 1 maart het vuur aan de schenen gaan leggen bij B&W aangaande dit onderwerp.


Wij hebben vernomen dat er ook in andere plaatsen dit weekeinde acties plaats gaan vinden bij COA locaties.

IMG-20160227-WA0027 IMG-20160227-WA0029

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *