Voor dertig tijdelijke bewoners van het hotel de Branding in Noordwijk is er binnenkort geen onderdak meer. In het hotel vonden ruim dertig volwassenen en kinderen een tijdelijke woonplek. Het betreft onder andere gescheiden ouders met kinderen en ex-daklozen. Het pand zou gesloten moeten worden per 1 september vanwege brandveiligheid.

De jarenlange wachttijd in de Bollenstreek voor een betaalbare huurwoning zorgt er voor dat deze mensen op straat komen te staan. Een wachttijd die nog eens oploopt aangezien statushouders binnen een aantal weken een huurwoning krijgen toegewezen. De gemeente zelf haalt de schouders op en wijst erop dat ze maar voor een aantal van de dertig bewoners een zorgplicht heeft.

Wij begrijpen niet waarom de gemeente niet geld beschikbaar stelt om het pand brandveilig te maken?

Even terug in de tijd: Tien maanden geleden stelde Noordwijk zich beschikbaar voor noodopvang voor 150 economische immigranten. Voor 6 dagen. Als men kijkt naar de gemaakte kosten van Leiden en Leiderdorp voor noodopvang voor 1 persoon voor 1 nacht dan kwamen ze daar uit op, afgerond, 250 euro per persoon per dag. Het COA legde hier 100 euro bij om  de kosten te verminderen.

De gemeente was dus bereid voor 150 mensen voor 6 dagen a 150 euro (250 minus de bijdrage van het COA van 100 euro) neer te leggen. Dan kom je uit op een begroting van 135.000 euro voor een weekje opvang.

Kan dat geld, of 20% van dat bedrag omdat het om 30 mensen gaat in plaats van 150, niet worden ingezet om het pand brandveilig te maken? Een legitieme vraag. Die wij dan ook neerleggen bij het de gemeenteraad van Noordwijk.

Afgelopen dagen zijn activisten van de afdelingen Bollenstreek en Leiden in de weer om de inwoners contact op te laten nemen met de volksvertegenwoordiger waar zij voor gestemd hebben. Met flyers in de bus en posters in het straatbeeld.

Wilt u ook uw mening op een nette manier geven over dit onderwerp? Kopieer dan onderstaande adressen naar het verzendadres van een nieuw berichten help mee!

j.rijpstra@noordwijk.nl taetste@puurnoordwijk.nl carla@puurnoordwijk.nl cock@puurnoordwijk.nl arjan@puurnoordwijk.nl dirk@puurnoordwijk.nl daniellebrink225@gmail.com jprvdzanden@ziggo.nl theo.alkemade@planet.nl lenie.zoetendaal@gmail.com madebykate1@hotmail.com btob.consultancy@gmail.com pvanbockhove@hotmail.com steefvdbergh@gmail.com john@lijstsalman.nl martijn@lijstsalman.nl robertoterhark@gmail.com gecede@planet.nl carrycramer@gmail.com louis.koppel@gmail.com koenvanasten@gmail.com

branding1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *