Vandaag staan activisten van het Identitair Verzet, met hulp van de regionale actiegroep Nijmegen Rechtsaf, aan de poorten van de verslavingsklinieken van Novadic Kentron op een aantal plaatsen in Brabant. Deze klinieken zijn gericht op de verslavingszorg en de directie heeft in het geheim en intern overleg besloten een veroordeelde kinderporno arts aan te nemen als behandelend arts. Het gegeven van het aannemen van een veroordeelde pedofiel is al doorgegeven aan het personeel die intern hevig in verzet zijn gegaan via onder meer de o.r.. Alleen de naam werd nog niet vrijgegeven. In alle waarschijnlijkheid gaat het om Marc van R..

Deze psychiater had 66.000 films en foto’s van onder meer de verkrachtingen van kinderen gedownload voor de eigen seksuele behoefte. Hij is hier voor veroordeeld tot de, voor Nederlandse begrippen, hoge straf van 240 uur dienstverlening en 1 jaar gevangenisstraf.
Dat deze ‘man’ is aangenomen bij Novadic Kentron is een klap in het gezicht voor de patiënten die onder hem gaan vallen. Juist veel mensen die verslaafd zijn geraakt hebben een verleden met misbruik. Internationaal onderzoek bij dit soort instellingen bevestigd dat 50 tot 80 procent van de cliënten een geschiedenis van geweld, misbruik en trauma heeft zoals seksueel misbruik.Dergelijke slachtoffers nemen ook dubbel zo vaak hun toevlucht tot drugs.
Een citaat uit het onderzoek gepresenteerd in Leuven afgelopen maart: “Seksueel misbruik tijdens de jeugd heeft een verwoestend effect op iemand. Men kampt hierdoor vaak levenslang met psychologische problemen, angsten en depressies. We zien dan ook vaak dat ze uit een soort overlevingsdrang naar drugs grijpen, zij het om door middel van heroïne hun emotioneel leven plat te leggen, of om via cocaïne meer vertrouwen op te doen.”
Deze ‘man’, die zich jarenlang verlekkerd heeft aan de verkrachtingen van kleine kinderen, zou dus de vertrouwensman moeten worden van de patiënten bij Novadic Kentron. Veelal mensen die kampen met de geestelijke gevolgen van seksueel misbruik zouden hem hun leed moeten toe vertrouwen.
Bij Novadic Kentron zijn er afdelingen vanaf 18 jaar. Daarnaast is iedere arts verplicht oproepdiensten te draaien. Dat betekend datje in de avonden/nachten en in het weekeinde oproepbaar bent voor onverwachte zaken (crisissen, onverwachte opnames of andere vragen die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten). Hierin kan men geen selectie maken van misbruikt/niet misbruikt/minderjarig. Dit omdat er zo’n moment maar 1 arts beschikbaar is. De kans is dus aanwezig dat een liefhebber van kindermisbruik bij een geestelijk kapot misbruikt minderjarig meisje aan het bed komt te staan.
Deze ‘man’ is al aangenomen, maar nog niet aan het werk. Hoe deze ‘man’ een benodigde verklaring voor goed gedrag heeft kunnen overleggen is ons een raadsel.
Novadic Kentron gelooft in tweede kansen. Het Identitair Verzet ook. Als iemand een keer iets gesloopt heeft in een dronken bui hoeft hem of haar dat niet jaren te achtervolgen. Maar in dit geval is het een paar stappen te ver. Iemand met een veroordeling voor het jarenlang verzamelen van in totaal 66.000 films en foto’s van verkrachtingen van kinderen zou niet meer moeten mogen werken in een sector waar slachtoffers van seksueel misbruik worden geholpen hun leven weer op de rit te krijgen.
Het Identitair Verzet vind dat de patiënten in ieder geval op de hoogte moeten zijn bij wie ze hun hart en gevoelens moeten openstellen. Vandaar dat wij vandaag en de komende tijd instappen waar Novadic Kentron verzaakt.
Het Identitair Verzet heeft in het verleden meerdere manifestaties en acties georganiseerd rondom dit thema. Zo waren wij de voortrekkers in het verzet tegen de plaatsing van kindermisbruiker Benno L in een woning in een kinderrijke wijk in Leiden. Uitkijkend op een plein van een lagere school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *