Zaterdag 17 juni demonstreerden Identitairen uit heel Europa voor een veilige, identitaire toekomst Europa. Ook een tiental activisten uit Nederland was afgereisd naar Berlijn voor dit legendarische evenement.
De demonstratie begon officieel om 14.30. In verband met de grootschalig aangekondigde tegendemonstraties spraken wij echter voorafgaand af met de regiogroepen uit Noord-Rhijn-Westfalen en Beieren. Met een groep van 200 activisten en ruim 20 man politiebegeleiding reisden wij samen in de trein naar station Gesundbrunnen (stadsdeel Wedding). Eenmaal daar aangekomen werden wij via een met hekken afgezette weg naar het beginpunt van de demonstratie geleid. 
De demonstratie begon met toespraken van onder andere de Oostenrijkse intellectuele identitaire leider Martin Sellner en de leider van de Duitse tak, Daniel Fiß. Naast identitaire groepen uit Frankrijk, Italië, Polen, Tsjechië en Slovenië was ook de leider van Pegida Duitsland, Lutz Bachman, aanwezig.
Rond 15.00 vertrokken wij met ongeveer 1000 demonstranten vanaf station Gesundbrunnen. Van station Gesundbrunnen zouden wij dan via de Brunnenstraße in ca 2 uur uiteindelijk uitkomen bij Berlijn Centraal station. Op onze tocht door een voornamelijk door allochtonen bewoonde wijk werden wij vanaf balkons gefilmd en belaagd. Daar trokken wij ons echter niks van aan. Met leuzen als “Europa, Jugend, Reconquista”, “Festung Europa, macht die Grenzen dicht”, en “Berlin, Berlin, Berlin ist unsere Stadt” vervolgden wij onze weg.
Verder dan 1050 meter kwamen wij echter niet. De linkse tegendemonstranten hadden een zitblokkade georganiseerd waardoor wij van de politie niet door mochten lopen. Verzoeken van de politie om de blokkade te beëindigen kregen geen gehoor, en ook al werden er meerdere linksen opgepakt, kon (of wou) de politie de straat niet ruimen. De politie was echter ook niet bereid ons een alternatieve route door Berlijn aan te bieden. Ruim 2 uur onderhandelingen tussen de demonstratieleiding en politie wierpen geen vruchten af, dus bleven wij met z’n allen wachten op deze zonnige zaterdag. Gelukkig hadden wij zelf voor drinken gezorgd en hadden wij genoeg mensen om interessante gesprekken mee te voeren. Ook troffen wij een aantal Nederlanders die op eigen initiatief waren afgereisd. De organisatieleiding zorgde voor muziek en strijdverhalen van activisten uit heel Europa.
Rond 17.15 meldde de organisator zich weer via de microfoon. Vanwege de onmacht/onwil van de politie de straten te ruimen verklaarde hij de demonstratie ter plekke beëindigd. De politie leidde ons terug naar het station na enig aandringen van onze zijde, waar wij eerst op de snel-trein richting de Oostzee gezet zouden worden. Gelukkig werd dit op tijd opgemerkt, en konden wij – nog steeds gevolgd door linkse demonstranten – naar het spoor van het Berlijnse openbaar vervoer gebracht worden.
De dag eindigde met Duits bier en goed gezelschap in de wijk Pankow in het voormalige Oost-Berlijn. Wij hebben veel nieuwe contacten kunnen leggen en nieuwe ideeën op gedaan.
Wij danken de organisatoren voor deze inspirerende dag. Een dag als deze laat ons wederom zien dat wij niet alleen staan in het gevecht voor een betere toekomst in Europa. Wij blijven strijden!
#defendEurope     #kominVerzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *