Sinds 2012 zwerven uitgeprocedeerde asieleisers door Amsterdam. Het begon met een tentenkamp aan de Notweg en is nu uitgegroeid tot een wijk met tweeëntwintig woningen en een kerk. Barmhartig als Amsterdam is kregen ze van alles aangereikt: Premies van 225,- per persoon om een gebouw te ontruimen, ze kregen een nachtopvang aangeboden. De nachtopvang werd afgewezen want ze willen een eigen pand. Met de sleutels in eigen beheer… De eigenaren van de zogenoemde Vluchtkerk, waar wij in 2013 al protest tegen aantekenden, werd achtergelaten met een schuld van dik honderdduizend euro’s.

 

De wet zou voor iedereen die zich op het Nederlands grondgebied bevindt moeten gelden. Als jij of wij inbreken komt de politie en neemt ons mee. Als jij of wij iemand tegen de grond werken en beroven van sleutels komt de politie in actie. Als jij of wij deuren openbreken van huizen waar mensen wonen doet de politie wat ze moeten doen: De wet handhaven.

 

Maar de wet schijnt niet te gelden voor de groep We Are Here. De criminele activiteiten stapelen zich op: Inbraken, aanranding van een Nederlands meisje, kraken, verzwijgen van een misdrijf, intimidatie, geweld tegen personen en goederen. Zo goed als geen arrestaties. Want ‘illegaal’. Dus, paradoxaal, een soort heilige status waardoor alles mag. Zeker na de laatste verkiezingen waar d66 en GroenLinks hadden afgesproken dat bij nieuwe strafbare feiten, door deze groep, niet zou worden ingegrepen. En dat hadden de illegalen snel begrepen: Eerst werden er twaalf woningen opengebroken. Toen dat zonder consequenties bleef nog eens tien. Het wordt steeds gekker.

 

En elke keer dat charme offensief. De woordvoerder Khalid, spreker op het Marxisme Festival dit weekeinde, die met een gemaakte brok in de stem vraagt om een oplossing. Deze eist. Let wel, de oplossing die ze zelf willen. De vele pogingen van de gemeente ten spijt. De gemaakte ‘buurtfeestjes’. Waar buurtbewoners zich amper laten zien maar wel het netwerk rondom We Are Here. Hoe denken de buurtbewoners er eigenlijk echt over?

Door de dak bezetting afgelopen weekeinde kwamen de steunbetuigingen binnen:

 

“Eindelijk is er verzet tegen deze rondreizende groep criminelen! Buurtbewoners durven de deur niet meer uit, in angst dat bij thuiskomst een groep illegalen op de bank zit! Bedankt voor de morele steun!” Timo, buurtbewoner

 

“Bedankt voor jullie actie van afgelopen weekend! Helaas zitten ze er nog, hopelijk niet voor lang. Vuilnis op straat gegooid, starende blikken van mannen die de hele dag een beetje rondhangen en doen alsof de wijk van hen is. Hopelijk stopt de ellende snel en komt politie en politiek in actie voor de Nederlanders die belasting betalen en stemmen. Nu lijkt het of die uitgeprocedeerde boven de wet verheven zijn.” Romy, buurtbewoner

 

Zelf ben ik ook een immigrant. Hierheen gekomen uit een oorlogsgebied. Gelukkig werd ik hier opgevangen. Deze mensen van We Are Here hebben van alle instanties te horen gekregen dat ze hier niet welkom zijn. Komen uit veilige landen. En dan toch een verblijfsvergunning blijven eisen? Deze mensen verpesten het voor de echte vluchtelingen. Ik en mijn vrouw vinden het dan ook goed dat jullie wel opkomen voor de wijk. In tegenstelling tot de Amsterdamse politiek.” Naam bij ons bekend, gezin uit de buurt.

 

Ik ben drie jaar geleden hier komen wonen. Ja de wijk zou platgaan. Om plaats te maken voor sociale woningbouw. Deze plannen, die veel meer woningen opleveren voor de sociale minima in Amsterdam, blijven nu liggen door dit krakend gepeupel. Jullie zijn altijd welkom bij mij thuis als jullie een plek nodig hebben voor acties.” Paul, buurtbewoner

 

Afgelopen zaterdag boodschappen gedaan. Ik zag jullie spandoek wapperen. Het gaf mij zo’n warm gevoel. Buren vertelden mij hetzelfde. Het is zo gemeen hoe het nu gaat. Ik moest 9 jaar wachten op een piepkleine huurwoning in de Morsestraat. Zij pakken alles maar wat ze willen, met goedkeuring van de Amsterdamse elite. En dan kijk ik op televisie en internet en zie ik voornamelijk mensen het woord voeren ‘namens de buurt’ die hier niet eens wonen!?” Danny, buurtbewoner.

 

Nou voor deze mensen voeren wij actie. Met Amsterdammers, maar ook met mensen van buiten de stad. Nederlanders die voor elkaar opkomen. Voor de Forum voor Democratie stemmers in de stad. GroenLinks en d66 kondigden namelijk voor de verkiezingen al aan dat ze het kraken van andermans bezit geen probleem vonden. De VVD blaast nu hoog van de toren in de media, maar hun burgemeester die de illegalen een hand boven het hoofd houdt is van VVD-huize en de VVD-fractievoorzitter vertelde voor de verkiezingen dat er meer asieleisers naar de stad dienden te komen. Nou ze komen er aan. Want dit gaat een aanzuigende werking hebben natuurlijk.

 

Aankomend weekeinde gaan wij weer naar de wijk. Wij willen wel eens zien of de wetteloosheid voor iedereen geldt, of slechts voor de illegaal in Nederland verblijvende mensen. Wij gaan een pand innemen voor eigen gebruik. Via een sympathisant bij de gemeente hebben wij een lijst van woningen gekregen waar niemand staat ingeschreven. Aangezien kraken voor iedereen vrij staat zonder gevolgen (dixit GroenLinks/d66) gaan wij ervan uit dat ons geen haar in de weg gelegd wordt.  Wij zullen de woning(en) gebruiken als uitvalsbasis voor het opknappen van de buurt, culturele activiteiten en als broeiplaats voor lokale initiatieven.

3 thoughts on “Buurtbewoners: “Handhaaf de wet!””

  1. Jullie zijn HELDEN. Groot voorbeeld voor veel Nederlanders die deze voorkeursbehandeling en inderdaad heiligenstatus van illegale UITgeprocedeerde asieli(e)gers meer dan zat zijn! Hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen. Identitair Verzet en andere ondersteunende patriottische actiegroepen: RESPECT voor jullie hoognodige actie! En extreemLinksgroen, 66 en Van Aartsen: WALGING voor jullie laffe houding!

  2. Ik ben zo blij dat er nog (jonge) mensen zijn die bewust met hun toekomst en die van het land waar ze wonen bezig zijn ! Wat een goeie actie. De hypocrisie van de volksvertegenwoordigers en de sterke arm droop van dit avontuur af. De politie die werkelijk niets doet terwijl er onder hun neus stenen naar een woning worden gegooid! Niet te filmen. Een incompetente burgemeester, rellend antifa tuig, en een rechterlijke macht die de “maatschappelijke belangen van ongedocumenteerden vluchtelingen” afweegt… Daar zal je toch je broek van af.

    Ga zo door!

  3. Vreselijk!Maar een volk dat zonder slag of stoot zijn land af laat nemen door het misdadigerssyndicaat in Den Haag,is het eigenlijk niet waard om voor te vechten. pas als het te laat is, en Nederland een arm en communistisch land, gaan hier de oogjes open.Of als in alle steden en dorpen van ONS land deze ellende zich afspeelt.Waarom wordt er nog steeds roofbelasting betaald die rechtsstreeks vanuit ONS land naar de communistische eu gaat en vandaar naar islamietenlanden.Stop met het stemmen op deze illegale bende.Ons land weggegeven aan de eu,tegen de zin van Het Volk,men doet wat men wil en vergeet voor het gemak maar dat dit land het Erfgoed is van ONS Nederlanders.Zij waren bij ons in dienst maar hebben ,als de rasechte communisten die zij zijn de democratie opzij gezet voor de eu dictatuur. Ik ben al anderhalf jaar ziek van een zg. geneesmiddel waar de Estof 171 in zat.In Duitsland verboden,maar hier wordt het niet alleen in medicijnen gebruikt,maar heel veel door de voedselindustrie.Het is een witmaker en zit in bv tandpasta,witbrood en medicijnen dus Men wil ons dood! Zoek het programma van de eu op op internet. Als het er nog opstaat.. Nederland Kom in actie! stop het betalen van de roofbelastingen,massaal en ga niet meer stemmen op de corrupte politiek, maar kies mensen uit het Volk die nowhow hebben,inovatief zijn en eerlijk.Stop met de corrupte inteeldpartijen.Politicus is geen baan! Het is je levenlang parasiteren en zakkenvullen ten koste van de werkende NEDERLANDERS.

Comments are closed.