Sinds vrijdag 9 juni is er een loods gesloten op het terrein van de salafistische moskee Al Houda. Een farce. Het Identitair Verzet eist de sluiting van de salafistische moskee in Geleen. Waar cafés en clubhuizen van motorliefhebbers direct worden verzegeld vanwege een paar wikkels cocaïne of de vondst van een paar messen, (1)(2)(3)(4) kan deze moskee openblijven na de vondst van een AK-74 replica, 3500 kilo softdrugs en 2500 kilo grondstoffen voor harddrugs met een gezamenlijke waarde van 20 miljoen euro in een van de gebouwen op het moskeeterrein.(5) Eerder werden er in een andere loods op het terrein vele gestolen auto’s gevonden.

Sinds 2010 begonnen salafisten de moskee over te nemen. Ze brachten geld mee die ze kregen van salafistische organisaties in het Midden Oosten. Ze haalden haatpredikers binnen die gelinkt worden aan Al Qaida zoals Abdallah Ouabour. Een beruchte imam riep vanuit deze moskee een fatwa met doodsbedreiging uit richting moskeebezoekers die tegen de salafistische invloed waren.

In februari vorig jaar werd de moskee door politie en justitie doorzocht in verband met een groot onderzoek. Tegen de voorzitter en de secretaris van moskee Al Houda loopt een rechtszaak. Ze worden verdacht van het financieren van terrorisme, het ronselen voor de jihad, lidmaatschap van een terroristische organisatie en witwassen. De ondervoorzitter is in toenmalig gebied van Islamitische Staat geweest en had contact met soldaten van het Kalifaat.

Salafisten van deze moskee trainden ook in de Ardennen in urban warfare locaties met AK-74 airsoftgeweren. Wat de meerwaarde is van het trainen in gevechtssituaties voor moskeegangers? Jij kan dat zelf invullen. Bij de inval in de moskee werd er ook zo’n AK 74 airsoftgeweer gevonden. Daarnaast bestelde een moskeebestuurslid verschillende onderdelen voor een echte AK-74. Met genoeg onderdelen kan je een airsoftgeweer ombouwen tot een functionerende.

Dus kort samengevat:

– 2 messen en 9 gram hasj: Sluiting.

– 6 gram cocaine: Sluiting

– 6000 kilo aan drugs en aanverwante producten, imitatiegeweer en gestolen auto’s: Geen sluiting, want ‘islam’. Een andere reden voor deze kromme gang van zaken kunnen wij niet bedenken.

Wij blijven de komende tijd actie voeren tegen dit salafistisch bolwerk. De komende weken gaan er duizenden flyers door de brievenbussen, we gaan trachten scholieren in het Verzet te krijgen en de politiek bewegen over te gaan tot sluiting. Verandering moet van onderaf komen!

De regionale activisten zijn een petitie gestart om mensen bewust te maken van het onderhavige probleem: www.alhoudamoskeedicht.petities.nl

Jij kan meehelpen binnen jouw eigen mogelijkheden. Je kan de petitie tekenen en delen, Je kan je aanmelden voor de regionale activistengroep of je kan deze campagne financieel ondersteunen met een donatie.

Dit kan door een door jou gekozen bedrag over te maken naar NL80 ABNA 0812818865 tnv Identitair Verzet, onder vermelding van ‘Sluit de moskee te Geleen!”

Deze diashow vereist JavaScript.