Afbeeldingsresultaat voor zwarte piet

“Wie onze cultuur niet eert, is ons land niet weerd.”

…Een oud gezegde wat nog steeds van kracht is, of van kracht zou moeten zijn.

Wat wij vroeger mee kregen als kind is dat als je bleef zeuren en krijsen je juist niet jouw zin kreeg. In de huidige maatschappij, en specifiek de discussie aangaande Zwarte Piet zie je helaas het tegenovergestelde. Een kleine groep immigranten probeert onze cultuur in diskrediet te brengen in opmaat naar een groot schadevergoedingsfonds (hun eigen woorden). Hoe harder zij schreeuwen, hoe sneller onze politici wijken.

Zwarte Piet, hét hulpje van Sinterklaas dat kinderen via de schoorsteen cadeautjes brengt, is zwart. Zwart van roet. Wie hieruit gelijkenissen trekt met slavernij en racisme heeft waarschijnlijk zelf nog nooit een vuurtje gestookt en opgemerkt dat roet zwarte plekken achter laat. Zwarte Piet is geen racisme, Zwarte Piet is kindervriend en deel van ons cultureel erfgoed. Bevallen onze tradities je niet? Niemand is verplicht hier te blijven.

Wij van het Identitair Verzet kunnen dan ook niet begrijpen dat een groep immigranten niet alleen vecht tegen deze Nederlandse traditie maar dit vooral doet door Sinterklaas-intochten door het land te verstoren. Deze intochten worden bezocht door duizenden kinderen die het hele jaar uitkijken naar het tijdstip waarop Sint hun stadje bereikt. Is het moment eindelijk daar, zijn er rellen wanneer de Pieten verschijnen. Hoe moeten ouders dit verklaren aan hun kleinen?

Genoeg is genoeg! Handen af van ons cultureel erfgoed! Laat onze Zwarte Pieten met rust!

Het Identitair Verzet zal de komende weken in verschillende delen van het land actie voeren voor het behoud van Zwarte Piet.