Het oprukkende salafisme is een gevaar voor de Nederlandse samenleving die gestoeld is op vrijheid, gelijkheid en burgerschap. Tienduizenden islamitische immigranten onderschrijven deze fundamentalistische versie van de islam.

De Koeweitse sjeik Jassam-al-Mutawa, die voor steniging van overspelige vrouwen is en leiding geeft aan een tv-station dat Joden varkens noemt, komt in Noordwijk praten tijdens een conferentie in het Stayokay Hostel. Officieel zal zijn preek gaan over het gezin. Over de daadwerkelijke reden dat hij vanuit het Midden-Oosten komt overvliegen kunnen we alleen maar gissen maar iemand met zo’n curriculum vitae zou in Nederland niet verwelkomd mogen worden.

Vrijdagavond was de aftrap voor de activisten uit de Bollenstreek om de komst van deze sjeik in het weekeinde van 14 december tegen te houden.

Wij hebben een brief afgegeven voor de directie waarin wij de achtergrond van deze spreker naar voren schoven. Wij meldden hierin ook dat als deze man mag spreken, wij de komende tijd nog meermalen van ons zullen laten horen.

Voor de deur en in de wijde omgeving hebben wij flyers uitgedeeld om de bevolking te waarschuwen voor deze conferentie van Rotterdamse salafisten. Ook werden er hier en daar posters opgehangen.

Zaterdagavond al ontvingen wij een officiƫle brief van Stayokay waarin wij werden bedankt voor de gegeven informatie en dat het congres niet meer plaats zal vinden in Noordwijk of een andere locatie van deze organisatie!

Verzet werkt! Alle druk tezamen vanuit de samenleving heeft er voor gezorgd dat de ontbindingsclausule werd gelicht in het contract met de salafistische frontorganisatie Falak.

Ondersteun onze acties dan via een donatie naar ons bankrekeningnummer NL80 ABNA 0812 8188 65 tnv Identitair Verzet of via PayPal.





Zelf actief worden? Stuur dan een mail naar info@idverzet.org.