De gemeente Vijfheerenlanden onderzoekt drie mogelijkheden om een grootschalig azc toe te staan. De locatie in Leerdam is na onder meer een groot protest vanuit de aanliggende wijken gecancelled. Blijft over de oude ambulancepost te Meerkerk en een groot leegstaand kantoorpand aan de Tuijnmanweg te Vianen.

Veel mensen in de kern Hoef en Haag zitten niet te wachten op de aanzuigende werking van criminaliteit die een azc met zich mee brengt. Gerelateerd aan asielzoekers registreerde de politie in 2019 665 geweldsmisdrijven, waarvan 83 seksuele misdrijven en 32 delicten die tot de dood kunnen leiden.  In totaal waren asielzoekers in dat jaar bijna vijfduizend keer betrokken bij een misdrijf. Dat waren dus alleen de door de politie geregistreerde misdrijven. Dat vermelden we nog maar een keer aangezien de politie een ontmoedigingsbeleid hebben met betrekking tot het opnemen van aangiftes. Een ander belangrijk cijfer: 20% van de asieleisers uit veilige landen zoals Marokko of Algerije waren door de politie aangemerkt als verdachte van een misdrijf.
Het Identitair Verzet opteert voor opvang in eigen regio en daarnaast een ontmoedigingsbeleid zoals in Australië wordt gehanteerd. Dat is de theorie. In de praktijk moeten we nu omgaan met de huidige instroom van gelukszoekers. Opvang dient ons inziens summier te zijn en ver weg van woonwijken. Indien Vijfheerenlanden een azc wilt, bouw dat dan maar ver weg van de bewoonde wereld om de druk op de samenleving zo laag mogelijk te houden.

Volg onze acties ook via Telegram (www.t.me/identitair) of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deze diashow vereist JavaScript.

(1) https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5120921/incidenten-asielzoekerscentra-binnen-vijf-jaar-verdubbeld
(2) https://www.ad.nl/den-haag/criminaliteit-rond-azc-rijswijk-neemt-toe~a647d00c/
(3) https://www.destentor.nl/kampen/enorme-toename-van-criminaliteit-in-kampen-door-asielzoekers~a6fd717e/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
(4) https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aantal-misdrijven-door-asielzoekers-stijgt-vooral-door-mensen-uit-veilige-landen~bd5b0fe7/
(5) https://eenvandaag.avrotros.nl/item/cijfers-bevestigen-asielzoekers-uit-veilige-landen-geven-overlast/