Corona raakt ons allemaal. Niet het virus zelf, wél de maatregelen die de (inmiddels afgetreden) regering neemt om de verspreiding ervan in te dammen. De sluiting van winkels, scholen en restaurants zijn maatregelen waar wij het niet mee eens zijn. Wij hebben een andere oplossing voor ogen: In plaats van het opleggen van dit soort maatregelen die niet in verhouding staan tot wat zij moeten waarborgen (de volksgezondheid) stellen wij voor om (eindelijk) de kwetsbaren in ons land te beschermen.

Het Identitair Verzet heeft zich lang op de vlakte gehouden, maar nu gaat de regering écht te ver. We worden als kikkers in de pan gekookt. Nu heeft de afgetreden regering zelfs een spertijd ingesteld. Concreet betekend dit dus dat Nederlanders (thuis) moeten werken om dan na negen uur thuis (alleen) op de bank moeten zitten om de volgende dag weer (thuis) te mogen werken. Zonder perspectief! Nou ja, het perspectief is dat deze toestand oneindig verlengd kan gaan worden, aldus OMT experts in diverse media. Andere OMT experts betwijfelen daarentegen of de lockdown überhaupt wel zin heeft. Dit gaat ons allemaal veel te ver! Wij willen af van de corona maatregelen, én zeker de avondklok. Wij zitten niet in een oorlog, zoals deze nieuwste maatregel doet vermoeden!

Wij roepen dan ook op tot actie!

Breek de avondklok! Demonstreren is en blijft – tot op heden – een grondrecht. Wij roepen dan ook eenieder die zijn vrijheden niet op wilt geven om een demonstratie aan te melden op een of meerdere avonden na 2100. De richtlijnen voor een demonstratie staan op de website van jouw gemeente. In het algemeen dien je alleen de volgende gegevens door te geven: jouw naam, telefoonnummer, aantal deelnemers en jouw maatregelen voor een ordentelijk verloop. Let wel: Demonstreren is een grondrecht. Je hoeft dus geen toestemming te vragen, je deelt het mede dat je voornemens bent om te demonstreren met jouw vrienden en bekenden, uiteraard wel met 1,5 meter afstand tussen elkaar. Afhankelijk van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) kan je jouw eigen muziek (afspelend vanuit de auto bijvoorbeeld) en wat te drinken meenemen! Of je nou met 2 of 50 mensen staat, alles helpt. Hoe meer demonstraties hoe meer druk op de politie en politiek komt te liggen. Ook omdat de politie al aangaf de handhaving van de lockdown al amper te kunnen handhaven zonder voorgenomen demonstraties.

In Duitsland, het land waar onze overheid de laatste tijd vaak naar verwijst aangaande steeds zwaardere maatregelen, worden verkiezingen al uitgesteld en word onderzocht of mensen die het niet eens zijn met de quarantaine maatregelen kunnen worden opgesloten in kampen. Wij moeten als Nederlanders ergens de hakken in het zand zetten, want voor je het weet word Rutte herkozen en zitten alle critici in ’quarantaine’-kampen.

Wie mee doet aan een anti-lockdown plan en een manifestatie organiseert, het zou leuk zijn als je het ons laat weten en/of ons wat foto’s doorstuurt! Je kan ons bereiken op 06-18800749 (Whatsapp of Telegram) of info@idverzet.org.