Op 28 november hebben groepen activisten honderden flyers en posters verspreid in en rondom Borne alsmede een aantal spandoeken opgehangen.

Op 27 november werd wederom bekend dat een belofte van een politicus niets waard is. Wethouder Kotteman en b&w zijn voornemens voor een vierde maal het azc in Azelo te heropenen. Dit ondanks de vele toezeggingen aan buurtbewoners om niet over te gaan tot een heropening. Begin 2020 zei Kotteman nog: “Ik steek mijn hand in het vuur: Er komt geen heropening!” We herinneren Kotteman ook graag aan zijn woorden van een paar jaar terug: “Alles staat en valt met open communicatie en een zorgvuldige werkwijze. Dat kan niet anders.” (1) Enfin, we hebben onze standpunten door zijn brievenbus geduwd, dus wellicht is die al om nu.
 


Volgens woordvoerder Wim Jansen van Stichting Gemeenschapsbelangen Azelo is een enkeling het eens met ons standpunt “Opvang in eigen regio is humaner”. Deze zelfde woordvoerder blaast al decennia hoog van de toren maar heeft geen voeling meer met zijn achterban, gezien de tientallen steunbetuigingen. Dat zijn niet alleen onze woorden, ook een peiling in een regionaal medium wees uit dat die ‘enkeling’ eigenlijk bestaat uit 75% van de regionale bevolking. De ruwweg 200 incidenten per jaar in en rondom het AZC hielpen niet mee het draagvlak te vergroten.

Wil jij ook jouw stem laten horen? Mail de wethouder, zijn trawanten en de gemeenteraadsleden. De volgende drie vergaderingen waar het COA plan wordt besproken zijn allemaal binnen een maand. De mailadressen vind je hieronder.

De dorpsnar: M.Kotteman@Borne.nl
De burgemeester: J.Pierik@Borne.nl
Fractievoorzitter van de partij van de wethouder: M.deBoer@Borne.nl
Fractievoorzitter Borne Nu: HB.vandenBerge@Borne.nl


Wil je op de hoogte blijven van onze werking? Stuur een bericht naar info@IdVerzet.org om op de mailingslijst te komen. Meer van deze acties mogelijk maken? Je kunt meedoen op straat, maar ook een financiële bijdrage doen. Dit kan via een Tikkie of via een overschrijving naar NL80 ABNA 0812 8188 65 tnv Stichting Identitair Verzet. Een donatie via PayPal is ook mogelijk. Gebruik hiervoor de onderstaande button.







1) https://www.tubantia.nl/borne/wethouder-kotteman-in-geval-azc-staat-of-valt-alles-met-open-communicatie~a61a35ab/